Behandelingen voor hoog kaliumgehalte

Kalium is een elektrolyt dat essentieel is voor de goede werking van de zenuw, bloedsomloop, spier en het spijsverteringsstelsel. Kalium en natrium worden door het lichaam zogenaamde natrium-kalium pomp, waardoor deze elektrolyten beweegt in en uit cellen. Het saldo van kalium in het lichaam is delicaat en een overdosis kan fataal zijn. Behandelingen voor hoge kaliumgehalte variëren afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Symptomen

Herkennen van de symptomen veroorzaakt door hoge niveaus van kalium in het bloed is de eerste stap naar het identificeren van de beste behandeling. De symptomen kunnen zijn: misselijkheid, vermoeidheid, spierzwakte of tintelingen in de ledematen en de tong. Hoog kaliumgehalte kan ook verwarring, oppervlakkige ademhaling, inbeslagneming of convulsies, zwaar gevoel veroorzaken in je armen of benen, of een gevoel van zwakte. Symptomen kunnen niet worden ervaren totdat de levels zijn al gevaarlijk hoog. Kalium niveaus blijven stijgen, kan het oneffen of trage hartslag, verlamming veroorzaken en in extreme gevallen, stoppen met het hart. Levels deze hoge eisen acute behandeling in een ziekenhuis. Zodra kalium gestabiliseerd zijn, kan langdurige behandeling beginnen.

Acute behandeling

Behandeling in het ziekenhuis kan omvatten het gebruik van insuline, beta-agonisten of natriumbicarbonaat, allemaal bevorderen de beweging van kalium uit het bloed terug in de cellen. Diuretica worden gegeven om de nieren kalium en bindende harsen zoals Kayexalate helpen helpen de spijsvertering met de uitwisseling van kalium en natrium. Dialyse kan ook helpen filter kalium uit het bloed, vooral als de nieren niet goed werken.

Langdurige behandeling

Langdurige behandeling impliceert gewoonlijk de behandeling van de onderliggende gezondheidsproblemen die veroorzaakt kaliumspiegel stijgen. Dit kan de nieren inhouden omdat zij de primaire methode het lichaam gebruikt om kalium filteren het bloed. Eventuele medicijnen die retentie kalium bevorderen worden gestaakt. Deze omvatten ACE-remmers, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen en diuretica zoals Aldactone, Bactrim of Dyrenium. Een dieet is ontworpen om kalium-inname te verminderen kunnen worden verlangd. Dit regelt hoog kalium voedsel zoals bananen, avocado, linzen, perziken, aardappelen, tomaten, watermeloen en zalm. Medicijnen zoals diuretica die het lichaam te scheiden kalium helpen kunnen ook worden gebruikt.