Behandelingen voor hallux valgus

Eeltknobbels ontwikkelen van een misvorming van de voet genoemd hallux valgus. Eeltknobbels vormen vaak omdat vrouwen dragen vaak slecht passende schoenen met smalle, puntige tenen voor langere tijd. Chirurgie is een optie om deze misvorming te corrigeren.

Oorzaak van Bunions

De oorzaak van een zich ontwikkelende bunion wordt over het algemeen dragen arme passende schoenen te lang, zoals bij het dragen van een paar schoenen jurk met een smalle puntige teen de hele dag lang. Deze schoen stijl dwingt de tenen te knijpen in een zeer kleine ruimte, die een onnatuurlijke houding voor hen. Andere oorzaken van eeltknobbels zijn polio en artritis. Volgens de website van de American Academy of Orthopaedic Surgeons, artritis en polio veroorzaken een klein percentage van eeltknobbels. Verder is een studie uitgevoerd door de American Orthopaedic Foot en Ankle Society vastgesteld dat 88 procent van de vrouwen in de Verenigde Staten dragen schoenen die te klein zijn voor hen; 55 procent van deze Amerikaanse vrouwen hebben eeltknobbels ontwikkeld omdat ze dragen schoenen die te klein zijn.

Chirurgie

Bunion chirurgie is bedoeld om de symptomen van een chronische ontsteking van de grote teen en de bijbehorende zwelling, hevige pijn in de voet die elke dag activiteit, zelfs bij het dragen van goed passende schoenen beperkt, teen stijfheid, teen misvorming verlichten met je grote teen drijven in de richting van uw kleinere tenen, het onvermogen om verlichting van pijnstillers, waaronder NSAID's te verkrijgen, en het uitblijven van substantiële verbetering met andere niet-chirurgische behandelingen te verkrijgen.

De verschillende operaties aan de voet te repareren en verwijderen eeltknobbels omvatten artrodese (verwijderen van beschadigde gewrichtsoppervlakken en het invoegen van draden, platen of schroeven om de nieuwe oppervlakken bij elkaar te houden), het herstel van pezen en ligamenten rond de grote teen en de correctie van eventuele verstoring van de ligamenten die zijn te los of te strak en exostectomy, het verwijderen van de bult op het gewricht van de grote teen. Deze operatie wordt uitgevoerd wanneer er geen drift van de grote teen. Osteotomie is het snijden en herschikking van het gewricht. Resectie artroplastiek is het verwijderen van het beschadigde deel van de teen gewricht. Deze operatie wordt uitgevoerd op de al eerder met bunionectomies of die ernstige artritis hebben gehad.

Herstel

Na de operatie, zal je nodig hebt om te zorgen voor de dressing en bandage die bedekt uw incisie en het houden van uw teen in haar nieuwe, gecorrigeerde positie. Uw chirurg zal u een speciale schoen om te dragen, dat zal je voet te beschermen geven. Hij zal uw hechtingen verwijderen ongeveer 2 weken na de operatie. U zult uw dressing en bandage houden op uw voet te blijven verstrekken de benodigde ondersteuning.
U wordt geïnstrueerd om krukken of een stok te gebruiken om te helpen ondersteunen een aantal van je gewicht tot je toegestaan ​​om meer gewicht te dragen op je voet.

Juiste Schoeisel

Voordat u een bunion ontwikkelen, zorg ervoor dat u de juiste slijtage passend schoeisel met een brede teen doos, waarmee je tenen ruimte uit te strekken en te verspreiden zoals u staan ​​en lopen. Als u al een bunion, stoppen met het dragen schoenen met strakke, smalle tenen en begint het kopen en dragen van schoenen die je tenen tegemoet. Na de operatie, niet terug te gaan naar het dragen van schoenen die niet passen uw nieuwe vorm van de voet, omdat je een ander bunion zal ontwikkelen.

Post-Chirurgische Oefeningen

Uw arts kan aanbevelen spierversterkende oefeningen na de operatie. Begin altijd dit soort trainingsprogramma langzaam en zorg ervoor dat u de instructies van uw arts te gehoorzamen. Deze oefeningen kunnen bestaan ​​uit het oppakken knikkers met je tenen naar bereik van de beweging te herstellen of met behulp van een chirurgische band om je enkel te versterken.