Behandelingen voor ernstige constipatie

Ernstige constipatie wordt gedefinieerd als minder dan threebowel bewegingen per week gedurende drie weken of meer. Obstipatie gaat droge, harde of grote ontlasting en / of persen tijdens de stoelgang. Er zijn veel oorzaken voor obstipatie, zoals een dieet met weinig vezels of beperkte vochtinname. Er zijn medische aandoeningen zoals prikkelbare darmsyndroom, inflammatoire darmziekten en andere aandoeningen van het maagdarmkanaal die constipatie als een symptoom. Remedies variëren van het verbeteren van de voeding naar het gebruik van kruiden of over-the-counter medicatie. Constipatie moet slechts zelden medische interventie en worden meestal thuis worden opgelost.

Het veranderen van de Diet

Het toevoegen van meer vloeistoffen en vezels aan het dieet zijn de twee beste manieren om ernstige constipatie te behandelen. Door het drinken van acht tot tien glazen water per dag, zorgt u ervoor dat uw lichaam blijft gehydrateerd. Hierdoor zachte ontlasting die gemakkelijk worden geëlimineerd. Fruit- en groentesappen zijn ook behulpzaam - vooral pruimensap, een eeuwenoude remedie tegen constipatie. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels zijn volle granen, fruit en groene groenten. Door meer van deze voedingsmiddelen toe te voegen aan uw dieet meer frequente stoelgang vergemakkelijkt u. Groenten en fruit hebben een hoog watergehalte, die ook helpt bij de spijsvertering.

Wijzigingen Lifestyle

Sommige mensen zijn zo druk dat ze niet denken dat ze tijd voor een stoelgang hebben. Het is belangrijk om tijd gereserveerd voor badkamer pauzes en de drang om het toilet te gebruiken niet te negeren. Een andere manier om fecale materie eliminatie te verhogen is te oefenen. Fysiek actief zijn niet alleen geeft je meer energie en tonen het lichaam, maar het helpt ook om de spieren van het spijsverteringsstelsel in beweging te houden. De spiersamentrekkingen in de darmen zijn wat duw de afvalstoffen via de dikke darm en de endeldarm. Elk type van lichamelijke activiteit - yoga, aerobics zoals wandelen of dansen of gewicht opleiding - kan helpen om ernstige constipatie verlichten.

Natuurlijke Supplementen

Herbal colon reinigers zijn effectief bij de behandeling van ernstige obstipatie. Deze remedies bevatten kruiden waarvan bewezen is dat de spieren van de darmen stimuleren. Een andere optie is het drinken van aloë vera sap of gel. Een artikel over Herbs2000 stelt dat aloë vera heeft een sterk laxerende eigenschappen. Het nemen van aloë vera is een veilige en natuurlijke manier om constipatie te behandelen. Metamucil en Fibercon zijn vezels supplementen die ook nuttig zijn in het helpen van ernstige obstipatie.

Over-the Counter Drugs

De drogisterij heeft veel over-the-counter geneesmiddelen die ernstige constipatie verlichten. Er zijn laxeermiddelen, zetpillen en emollientia. Deze medicijnen werken op verschillende manieren, maar allemaal zijn ontworpen om de stoelgang te bevorderen. Laxeermiddelen stimuleren spiercontracties, emollientia voeg water toe tot fecale materie, en zetpillen smeer de lagere rectum. Thuis klysma kits zijn ook beschikbaar. Deze producten toe te voegen water in de onderste darmen.

Alternatieve Geneeskunde Remedies

Colon hydrotherapie of darmspoeling is een alternatieve medische procedure. Een getrainde colon therapeut nodig colon irrigatie voeren. Met deze methode wordt warm water in de darmen gepompt via een infuus of in het rectum. Het water schrobt de dikke darm, versoepeling van het puin en fecale mater. Een tweede slang verwijdert de water en afval. Dit is een uitstekende manier voor het reinigen van de dikke darm en het verlichten van ernstige obstipatie.