Behandelingen voor de bijnier Cancer

Bijnier kanker is een zeldzame vorm van de ziekte. Bijna alle gevallen van bijnier kanker ontwikkelen in de corticale regio van de bijnieren; dus, wordt de aandoening soms ook wel de bijnierschors carcinoom. Volgens de website endocrineweb, de kanker vaak ontstaat in een of twee personen per elke miljoen. De meeste gevallen zijn goedaardig van aard, en vereisen geen behandeling; echter verschillende behandelingsmogelijkheden beschikbaar zeldzame en ernstige gevallen behandelen.

Chirurgie

Chirurgie is een van de meest gebruikte methoden voor het genezen en behandelen van patiënten met ernstige vormen van bijnier kanker. De omvang van de operatie verschilt van patiënt tot patiënt, omdat het afhankelijk is van de proliferatie en groei van de kankercellen in de bijnier. Meestal worden de kankercellen geconcentreerd op een beperkt gedeelte van de bijnier. In dergelijke gevallen wordt alleen de zieke en beschadigde deel van de klier chirurgisch verwijderd uit het lichaam van de patiënt. In sommige zeldzame gevallen, de kanker uitbreidt tot het gehele bijnier; in een dergelijk scenario, wordt de gehele beschadigd klier verwijderd uit het lichaam van de patiënt door middel van chirurgie.

Drugs en Medicijnen

Drugs zoals sorafenib en imatinib worden vaak voorgeschreven aan patiënten die lijden aan bijnier kanker. Deze geneesmiddelen worden vaak geïnjecteerd in de bloedstroom van de patiënt; ze helpen de vorming van nieuwe bloedvaten door de kankercellen, en daarmee de verdere verspreiding en verspreiding van de kanker.

Radiation Therapy

Radiotherapie is een andere veel gebruikte behandeling. In deze werkwijze wordt het zieke deel van de bijnier blootgesteld aan hoge-golflengte en -energie straling. Men is van mening dat dergelijke blootstelling veroorzaakt vaak schade aan het kankerweefsel in de bijnier, de celdeling proces belemmeren en derhalve helpen voorkomen van de verspreiding van de kanker van de andere delen van het lichaam.

Chemotherapie

In deze werkwijze, bepaalde anti-kanker geneesmiddelen, zoals pacitaxel en velban, direct geïnjecteerd in de beschadigde bijnieren. Deze geneesmiddelen voorkomen de proliferatie en verspreiding van kankercellen door het beschadigen van hun structuren.