Behandeling voor Worms bij de mens

Verschillende soorten van soorten parasitaire wormen kan het menselijk lichaam infecteren. De meest voorkomende zijn pinworms en lintwormen. Worminfecties bij mensen optreedt wanneer wormeieren per ongeluk worden ingeslikt. Lintworm larven aanwezig zijn in onvoldoende verhit vlees. Pinworm besmetting doet zich voor wanneer de eieren komen te zitten in de vingernagels van de besmette persoon en doorgegeven via gedeelde objecten zoals handdoeken en beddengoed.

Plaag

Parasitaire wormen teisteren het spijsverteringskanaal van de mens. Pin worm eitjes komen in de dunne darm. De volwassen wormen leven in de dunne darm en de vrouwtjes migreren naar het rectum om eieren te leggen. Lintwormbesmettingen treedt op wanneer een persoon verbruikt larven uit het vlees van een besmet dier. Ontwikkelen de larven zich tot volwassen lintwormen die zich hechten aan de darmwand. Volgens de Mayo Clinic website, kunnen lintwormen groeien tot 50 meter lang. In zeldzame gevallen kunnen deze lintwormen hechten aan organen zoals de longen en cysten. Deze medische noodsituatie leidt tot infecties en ademhalingsproblemen.

Diagnose

Oxyuren worden gediagnosticeerd door een van beide ontlastingsmonster analyse of observatie. Pinworms zijn ongeveer zo lang als een potlood en te zien in de feces en rond de anus. Rectale jeuk is het enige symptoom. Lintwormen worden gediagnosticeerd in de ontlasting monsters, röntgenfoto of bloedonderzoek voor lintworm antilichamen. Meestal zijn er geen symptomen dat deze grote wormen aanwezig zijn. Echter, Lintwormbesmettingen fataal zijn, aangezien de parasiet verbruikt meeste voedsel van de gastheer.

Behandeling

Oxyuren worden behandeld met ofwel Albendazole of Pyrantel. Deze medicijnen doden de maden die vervolgens worden doorgegeven via de ontlasting. Een follow-up dosis nodig twee weken na de eerste herbesmetting te voorkomen. Alle beddengoed, kleding en handdoeken moet grondig worden gewassen in heet water om alle wormen of larven te doden. Lintwormen zijn ook behandeld met Albendazolsulfoxide als ze beperkt tot de darmen. Als de lintworm andere organen heeft besmet, kan een operatie nodig zijn om de worm te verwijderen.