Behandeling voor Radiation Colitis

Straling ulcerosa is een ontsteking van de dikke darm die wordt veroorzaakt door radiotherapie. Volgens Daniel Cukier, MD, auteur van "Omgaan met bestralingstherapie," diarree en krampen zijn vaak voorkomende bijwerkingen van radiotherapie, en kan eenvoudig worden gecontroleerd met medicatie. U kunt de symptomen van straling ulcerosa te verminderen door het aanpassen van uw dieet, of in het uiterste geval een operatie de beste optie voor colitis opluchting kan zijn.

Geneesmiddel

Volgens de Cytopath Biopsie Pathologie (CBL Pathologie), medicatie voor radiotherapie vermindert symptomen zoals: misselijkheid, bloedingen en diarree. Alternatieve medicijnen zijn onder andere pijnstillers en steroïden schuimen die irritatie verminderen. Lomotil, Pepto-Bismol en Imodium AD zijn allemaal geschikt medicijnen voor de behandeling van uw colitis. Volgens Cukier medicijnen moeten worden genomen tot uw bestralingsbehandeling is voltooid, als deze symptomen vaak terugkomen. "Als de symptomen aanwezig zijn, wanneer de behandeling is voltooid, adviseer ik patiënten om de medicatie voor een week of twee verder," zegt Cukier.

Dieet

Niet alleen een verandering in uw dieet te verminderen uw symptomen van straling colitis, het kan ook de dosering van uw medicatie te verminderen. Volgens Cukier, een laag vetgehalte, laag-fiber dieet zonder rauwe groenten en fruit werkt het beste met gastro-intestinale medicatie. Voedsel dat je maag van streek maakt omvat: zuivelproducten, volkoren brood, fruit, noten en zaden. Knip vet en gefrituurd voedsel, en in plaats daarvan de voorbereiding van uw vlees op het roosteren, grillen of bakken van hen. Elimineer cafeïne en alcohol uit je dieet, want ze zijn een diureticum en kan je ontsteking verergeren. Nootmuskaat toe te voegen aan uw voeding te vertragen het verteringsproces, en het verminderen van de grootte van uw maaltijden te zorgen voor een betere vertering, volgens het CBL Pathologie. Minimaliseer uw symptomen door het consumeren van appelmoes, bananen, wit brood, eieren en gekookte groenten.

Chirurgie

Als uw symptomen verergeren en medicatie niet helpt, kan uw arts een operatie voorstellen. Volgens CBL Pathologie, een dikke darm resectie of colectomie zijn de opties voor de behandeling straling colitis. Een colonresectie veroorzaakt voedsel de dikke darm omzeilen. Tijdens de procedure een chirurg verwijdert het zieke deel van de dikke darm en verbindt de gezonde uiteinden aan elkaar. Een colectomie is gereserveerd voor zeldzame gevallen straling colitis als het vereist volledig verwijderen van de dikke darm, en bevestigen van de dunne darm uw anus of een gat gemaakt in de buik, volgens de Mayo Clinic.