Behandeling voor Piles Symptomen

Palen of aambeien zijn gezwollen aderen in het rectum en de anus. Palen zijn een veel voorkomende aandoening die kan het gevolg zijn van te veel persen tijdens de stoelgang, verhoogde druk als gevolg van zwangerschap of chronische constipatie of diarree. Symptomen van palen variëren van mild tot ernstig en zijn pijn, bloedingen, jeuk en zwelling. Palen zijn relatief eenvoudig te behandelen en er zijn vele methoden beschikbaar, afhankelijk van de ernst van de symptomen. Als je rectale bloeden van welke aard ervaart, raadpleeg dan uw arts zo snel mogelijk uit te sluiten alle potentieel ernstige aandoeningen.

Home Remedies en wijzigingen Lifestyle

Huismiddeltjes en veranderingen in levensstijl kunnen verlichten de meeste palen symptomen en het voorkomen van de aandoening opnieuw optreedt. Toverhazelaar is een samentrekkende die kunnen helpen verlichten van de pijn en jeuk geassocieerd met palen. Het is vooral effectief bij gebruik koud en kan helpen stoppen met bloeden. Zout, specerijen, bier en cola kan maken allemaal stapels symptomen erger, dus vermijd ze tot je bent vrij van symptomen. Bevochtig uw wc-papier of gebruik gesmeerd doekjes om jezelf schoon te maken na een stoelgang te voorkomen irritatie rectum. Weken in warm water met je knieën tegen je borst getrokken kan helpen de pijn te verlichten en krimpen ontstoken aderen. Eet veel vezelrijke voedingsmiddelen en drink minstens acht glazen water per dag om je stoelgang te maken soepeler, zodat je niet hoeft in te spannen wanneer je naar de badkamer.

Medicijnen

Lichte tot matige pijn en jeuk zijn de meest voorkomende symptomen van aambeien, en ze meestal goed reageren op actuele en orale medicatie. Over-the-counter aambei crèmes, zalven en kussentjes gevuld met toverhazelaar of hydrocortison om te helpen de pijn en jeuk te verlichten. Het kan nodig zijn om actuele medicatie meerdere malen toe te passen per dag, maar ze te gebruiken voor meer dan een week zonder aanwijzingen van een arts kan bijwerkingen zoals huiduitslag en ontstekingen veroorzaken. Over-the-counter pijnstillers zoals aspirine en acetaminofen zal ook helpen pijn en ongemak, hoewel ze niet jeuk ontlast.

Minimaal invasieve procedures

Als uw palen zijn zeer pijnlijk of consequent bloeden, kan uw arts bloedstolsels te verwijderen met een kleine incisie om hulp te bieden. Rubber band ligatie impliceert kleine elastiekjes geplaatst rond de aambei af te snijden van de circulatie, wat resulteert in de aambei opdrogen en vallen op zijn eigen. Volgens de Mayo Clinic, rubber band ligatie is de meest effectieve minimaal invasieve behandeling met het laagste percentage van terugkerende palen. Injecties kunnen worden gebruikt om palen krimpen, en sommige artsen kunnen laser, infrarood licht of warmte behandelingen uitharden en verschrompelen kleine stapels aanbevelen.

Chirurgie

Als andere methoden hebben gefaald of uw palen zijn groot is, kan je een operatie moet verwijderen of helpen genezen uw aambei. De meeste chirurgische ingrepen voor de palen zijn poliklinische, maar sommige kunnen een kort verblijf in het ziekenhuis noodzakelijk. Hemorrhoidectomy is de meest effectieve chirurgische methode om palen te verlichten en het gaat om uw chirurg verwijdert weefsel dat veroorzaakt bloeden. Urineweginfecties, moeite met plassen en pijn zijn de meest voorkomende bijwerkingen van een hemorrhoidectomy. Een geniete hemorrhoidectomy is minder pijnlijk dan een gewone hemorrhoidectomy, maar het is niet zo effectief. Uw chirurg "nieten" het weefsel rondom uw aambei blokkeren bloedstroom, waardoor het drogen en verschrompelen. Uw arts zal in staat zijn om u te helpen bepalen welke chirurgische optie is het beste voor u als u een operatie moet uw palen symptomen te behandelen.