Behandeling voor Multiple Myeloma met dexamethason

Behandeling voor Multiple Myeloma met dexamethason

Multiple myeloma is een bloedkanker waarbij witte bloedplasma cellen vermenigvuldigen te snel, het bloed, immuunsysteem, botten en vele andere gebieden van het lichaam. Hoewel er geen behandeling voor multiple myeloma, zijn er verschillende behandelingen die kunnen verlengen en de kwaliteit van leven.

Dexamethason

Dexamethason is een glucocorticosteroïde die wordt gebruikt bij de behandeling van multiple myeloma. DEX, zoals soms wordt afgekort, kunnen alleen of in combinatie met andere kankerbestrijdende medicijnen gebruikt.

Actie

Dexamethason werkt door het verminderen zwelling rond tumoren, het veranderen van de manier waarop het immuunsysteem reageert op bedreigingen, het verminderen van misselijkheid geassocieerd met chemotherapie en doden van bepaalde kankercellen doelgericht.

Side Effects

De meest voorkomende bijwerkingen van dexamethason zijn veranderingen in de eetlust, humeurigheid, slapeloosheid, vochtretentie, zwakte, brandend maagzuur, trage genezing van wonden en de verhoogde bloedsuikerspiegel. Overleggen met uw arts over eventuele bijwerkingen die u ervaart.

Gemeenschappelijk gebruik

Dexamethason wordt soms alleen gebruikt voor multiple myeloom bij lage of hoge doses behandelen. Andere tijden, wordt het gebruikt in combinatie met medicijnen zoals thalidomide, lenalidomide, bortezomib, melfalan, lenalidomide, venicristine of doxorubicine.

Effectiviteit

De effectiviteit van dexamethason is afhankelijk van het stadium van de multiple myeloom, samen met de specifieke aard van multiple myeloma u. Respons op behandeling kan ook worden beïnvloed door andere geneesmiddelen die worden toegediend langs dexamethason. Overleg met uw arts kan u aanwijzingen geven hoe ze voorspellen je zult reageren op de behandeling.