Behandeling voor HPV bij vrouwen

Het humaan papillomavirus (HPV) is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening. Ten minste 50 percent van seksueel actieve vrouwen krimpen andere vorm van HPV tijdens hun leven. Er zijn bijna 100 soorten HPV. Bij vrouwen kan HPV cervicale kanker en / of wratten. Vroege detectie is cruciaal in de behandeling van de infectie.

Symptomen

Tekenen van HPV bij vrouwen zijn onder andere genitale wratten, pre-maligne genitale laesies, baarmoederhalskanker, tumoren en mondelinge of bovenste luchtwegen laesies. Hoog risico vormen van HPV kan baarmoederhalskanker veroorzaken bij vrouwen, terwijl een laag risico vormen wratten kunnen veroorzaken. Wratten kunnen in de anus, vulva en / of vagina. Hoewel er momenteel geen remedie voor HPV, kunnen de symptomen worden behandeld.

Oorzaken

Het HPV virus wordt overgedragen via huid-op-huid contact. Het zou uw lichaam binnen via een open gesneden of slijtage. Infecties geassocieerd met genitale wratten worden overgedragen via geslachtsgemeenschap, anale seks of huid-op-huid contact in het genitale gebied.

Baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker is het meest behandelbaar als het vroeg wordt gediagnosticeerd, dat is de reden waarom regelmatige Pap-tests zijn zo belangrijk. De test kan abnormale cellen in een vroeg stadium. Er zijn bepaalde behandelingen gebruikt om te voorkomen abnormale cellen in de baarmoederhals van steeds kwaadaardig. Artsen kunnen laserbehandeling of cryochirurgie, waarbij het aangetaste weefsel wordt verbrand of bevroren off gebruiken. Een LEEP (lus elektrochirurgische excisie procedure) behandeling verwijdert het weefsel met behulp van een hete draad lus. Een kegel biopsie, waarbij sommige van de weefsel verwijderd voor microscopisch onderzoek, wordt soms aanbevolen. Als de infectie is gevorderd tot baarmoederhalskanker, bestraling, chemotherapie en chirurgie aan de voortplantingsorganen te verwijderen kan worden ondernomen.

Wratten

Genitale wratten kunnen worden verbrand of bevroren uit. Zij kunnen ook worden afgesneden. In sommige gevallen, kan een operatie nodig zijn om wratten te verwijderen. Wratten kunnen ook verdwijnen op hun eigen, zonder enige behandeling.

Preventie / Solution

Er is nu een vaccin, Gardasil, dat vrouwen tegen vier typen HPV. Zij zijn de meest voorkomende stammen die baarmoederhalskanker en genitale wratten. Het wordt aanbevolen voor meisjes van vanaf 11 tot 26. Het is echter alleen effectief bij vrouwen en meisjes die nog niet geïnfecteerd met HPV.

Vrouwen kunnen zichzelf ook te beschermen tegen het virus door het beoefenen van seksuele onthouding of monogamie. Condooms bieden een beperkte bescherming tegen HPV-infecties, als goed.