Behandeling voor geelzucht bij zuigelingen

Wanneer u een nieuwe baby, het is makkelijk om gealarmeerd over mogelijke gezondheidsproblemen te krijgen. Geelzucht is een veel voorkomend verschijnsel bij zuigelingen. Het maakt meestal niet vormen een ernstige bedreiging voor de gezondheid bij gezonde baby's, en de behandeling is effectief en redelijk veilig.

Identificatie

Geelzucht wordt veroorzaakt door accumulatie van overtollige bilirubine in het lichaam. Bilirubine komt van nature voor bij oude rode bloedcellen worden afgebroken. Het wordt door de lever en uitgescheiden in de darmen.

Oorzaken

Bij zuigelingen, zijn bloedcellen leeftijd en sneller afgebroken dan bij volwassenen. Lever een zuigeling is soms niet genoeg om de overtollige bilirubine zijn lichaam ontstaan ​​bij dit proces behandelen rijpen.

Symptomen

Het belangrijkste symptoom van geelzucht is een gele verkleuring van de huid en het wit van de ogen, dat begint bij het hoofd van de baby en neer beweegt in de richting van de voeten.

Behandeling In lichte gevallen

Wanneer bilirubine slechts licht verhoogd, vaak geen medische behandeling wordt gegeven. In plaats daarvan vaker voeden van moedermelk of formule worden aanbevolen.

Behandeling in Matige Cases

Als bilirubinespiegel een baby zeer hoog of klimmen snel wordt fototherapie voor treatment.The baby onder gespecialiseerd gekleurde lichten geplaatst 1:59 dagen.

Behandeling in extreme gevallen

Als bilirubinewaarden een zuigeling extreem hoog, en worden niet door fototherapie gebracht, kan een uitwisseling bloedtransfusie nodig.