Behandeling voor Bone Marrow Edema

Behandeling voor Bone Marrow Edema

Beenmerg is de sponsachtige substantie in botten verantwoordelijk voor bloedcellen, inclusief rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. Beenmerg oedeem is een algemene term voor een pijnlijke ophoping van vloeistof in het beenmerg, meestal gezien tijdens een MRI en mdash beschrijven, een MRI-scan. Het is meestal een symptoom van een onderliggende ziekte, dus behandelingen gericht op behandeling van de oorzaak van het oedeem. Beenmerg oedeem syndroom, ook wel BME, is een zeldzame en pijnlijke voorbijgaande aandoening die de botten van de onderste ledematen aantast en voor welke behandeling is beperkt.

Oorzaken

Aandoeningen zoals avasculaire necrose, osteoartritis en reumatoïde artritis kunnen leiden tot beenmerg oedeem volgens gevallen van acuut trauma of letsel aan het bot geven. Beenmerg oedeem syndroom is een zelfbeperkend aandoening gekenmerkt door plotseling ontstaan ​​van vreselijke botpijn gewoonlijk in de onderste ledematen en meestal in het heupgewricht. Het lost zich meestal binnen zes tot 12 maanden.

Bone Marrow Edema Syndroom

Beenmerg oedeem syndroom, ook wel bekend als gelokaliseerde voorbijgaande osteoporose, wordt meestal gezien bij mannen van middelbare leeftijd. Sommige vrouwen ervaren tijdens het derde trimester van de zwangerschap. Beenmerg oedeem wordt gezien op MRI met een verminderde dichtheid van het bot of botdichtheid. Volgens Osteoporose International huidige beschikbare behandelingen "beperkt en ineffectief."

Niet-medicamenteuze behandeling

De behandeling wordt meestal rust en fysiotherapie. In moeilijke gevallen, is een type operatie genaamd kern decompressie gebruikt. In kern decompressie, een chirurg boort een gat in het aangetaste gedeelte van het bot verhoogde bloedstroom, de vorming van nieuwe bloedvaten en genezing plaatsvinden staan.

Drug Treatment

Soms geneesmiddelen die bisfosfonaten worden genoemd worden gegeven met vitamine D-supplementen om te helpen met calcium balans en botdichtheid te verhogen. Een studie die op zoek Ortho Supersite en in Osteoporosis International gevonden dat behandeling met een zekere intraveneuze bisfosfonaat effectief bij het verhogen van de dichtheid van het bot en het verminderen van pijn was.

Een artikel in de Indiase Journal of Therapeutics en een andere in Biomed Central beide noemen het gebruik van iloprost, een generiek geneesmiddel vasoactieve & mdash; wat betekent dat het oefent zijn acties op het vasculaire systeem. De vasoactieve middel wordt gewoonlijk gebruikt voor pulmonale hypertensie. Beide instellingen gebruiken routinematig in de behandeling van beenmerg oedeem syndroom omdat het opent bloedvaten, het aanmoedigen normale bloedstroom en behandelt de vasculaire abnormaliteiten geassocieerd met de aandoening. De Indian Journal of therapieën gaat zelfs zo ver om te zeggen dat de verminderde belastbaarheid is niet vereist in de meeste gevallen waarin het geneesmiddel werd gebruikt.

Behandeling van voorwaarden Bone Marrow Edema Syndroom

Avasculaire necrose is een pijnlijke aandoening die meestal van invloed op het heupgewricht. Het wordt gekenmerkt door de dood van het beenmerg weefsel veroorzaakt door een tijdelijke of blijvende vermindering van de bloedtoevoer naar het beenmerg. De behandeling van de bijbehorende beenmerg oedeem omvat het behandelen van de avasculaire necrose, waarvoor meestal kern compressie chirurgie, bottransplantatie en soms een volledige heupprothese. Osteoartritis en reumatoïde artritis pijnlijke aandoeningen van de gewrichten die kunnen worden behandeld met pijnstillers, medicatie die ontsteking verminderen injecties in de getroffen gewrichten of gewrichtsvervanging. Reumatoïde artritis wordt ook soms behandeld met steroïden en speciale medicijnen die ziekte modificerende anti-reumatische die vertragen de progressie van de ziekte.