Behandeling voor ADHD

Behandeling voor ADHD

Attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) is een aandoening die ervoor zorgt dat een persoon om problemen met scherpstellen en beheersen van zijn impulsen hebben. Hoewel er geen remedie voor ADHD zijn verschillende behandelingen effectief in het helpen de symptomen bewezen. Behandelingen kunnen bestaan ​​uit veranderingen in het dieet, fysieke veranderingen, homeopathie en medicatie. Niet elke behandeling zal effectief zijn voor elke persoon met ADHD zijn.

Veranderingen in het dieet

Veel mensen hebben gevonden succes in de behandeling van ADHD met het Feingold dieet (zie bronnen hieronder). Het Feingold dieet verwijdert kunstmatige toevoegingen, kunstmatige kleurstoffen, kunstmatige zoetstoffen en conserveringsmiddelen uit de voeding. In plaats daarvan, het Feingold dieet moedigt de consumptie van verse biologische voedingsmiddelen. Het toevoegen van Omega-3 (visolie) aan het dieet is ook bewezen om de behandeling van ADHD. Voor sommige mensen, het maken van deze veranderingen in het dieet kan een succesvolle behandeling voor ADHD.

Fysieke veranderingen

Voor veel mensen is het krijgen van de juiste hoeveelheid slaap kan helpen verlichten de symptomen van ADHD. Het bijhouden van een gestructureerde planning, waaronder het naar bed gaan op hetzelfde tijdstip elke nacht, kan een effectieve behandeling voor ADHD. Andere lichamelijke veranderingen die ADHD kunnen behandelen zijn onder andere het krijgen van veel beweging en het aangaan van martial arts. Yoga en meditatie zijn goede fysieke behandelingen voor ADHD, omdat ze helpen om de geest te kalmeren en het verhogen van focus.

Homeopathie

Een behandeling die effectief is voor veel mensen met ADHD is homeopathie. Homeopathie is bedoeld om de onevenwichtigheden in het lichaam die er de oorzaak van de ADHD en behandelt deze onevenwichtigheden met behulp van natuurlijke remedies. Een professional die homeopathie beoefent kunnen de ADHD-patiënt te onderzoeken en op maat van een homeopathische behandeling voor ADHD. Als alternatief bedrijven zoals Native Remedies (zie bronnen hieronder) bieden homeopathische behandelingen die speciaal voor ADHD.

Medicatie

Ritalin in de variant hierop vormen is het enige recept medicatie die met succes behandelt ADHD. Ritalin is een Klasse II drug, die nauw gereguleerd. Terwijl de medicatie vaak succesvol in de behandeling van ADHD symptomen Ritalin heeft een aantal bijwerkingen die problematisch kan worden, de meest voorkomende zijn gebrek aan eetlust (resulterend in gewichtsverlies) en slapeloosheid. Kinderen met onderliggende hartaandoeningen moet Ritalin niet nemen.

Overwegingen

De beste behandeling voor ADHD vaak een combinatie van de bovenstaande behandelingen. Het verbeteren van uw dieet en meer bewegen is een goed idee, of je ADHD hebt of niet. Het beste is om uw behandelplan te beginnen met de minst invasieve behandelingen alvorens tot meer ernstige behandelingen, zoals medicijnen. Sommige mensen kunnen met succes de behandeling van ADHD zonder recept medicatie te gebruiken. Echter, zullen andere mensen niet voldoende reageren op andere behandelingen succesvol zijn zonder het nemen van medicatie voor ADHD te zijn.