Behandeling van zenuwpijn met gordelroos

Gordelroos veroorzaakt pijn en een uitslag op het pad van de zenuw aangetast door het varicella-zoster virus (VZV). Verschillende behandelingen worden gebruikt om de effecten van deze aandoening beheren.

Hoofd Behandeling

De belangrijkste behandeling van gordelroos antivirale middelen, zoals acyclovir, valacyclovir of famciclovir. Hoewel deze medicijnen zijn niet specifiek op pijn, ze doen verkorten van de duur van de symptomen, volgens de American Academy of Family Physicians (AAFP).

Nerve Relief

Corticosteroïden toegediend ontsteking beheersen zenuwen die door VZV. Dit vermindert de pijn en, volgens de AAFP, kan de kans op het ontwikkelen van complicaties te verlagen.

Pijnstillers

Op basis van de ernst van uw pijn, kan uw arts verdovende pijnstillers voorschrijven of adviseren over-the-counter pijn behandelingen, volgens de AAFP.

Topical Agents

Topical agenten --- lidocaïne en capsaïcine --- kan ook de pijn van gordelroos te verlichten. De AAFP stelt dat lidocaïne wordt gebruikt terwijl blaren zijn actief, en capsaïcine wordt gebruikt nadat de blaren hebben gebroken en vormde een korst.

Complicaties

Pijn die blijft, ook nadat de gordelroos uitslag heeft ontruimd heet postherpetische neuralgie (PHN). Volgens de Mayo Clinic, kan tricyclische antidepressiva, anti-epileptica, corticosteroïden, pijnstillers voorschrijven, zenuwstimulatie en lidocaïne pleisters worden gebruikt om soms chronische, ernstige pijn veroorzaakt door PHN beheersen.