Behandeling van geelzucht bij baby's

Behandeling van geelzucht bij baby's

Volgens de Mayo Clinic, is geelzucht vertegenwoordigd door een gele tint in de huid van de baby. De aandoening komt vaak voor bij pasgeborenen, met name degenen die te vroeg geboren zijn. In de meeste gevallen, geelzucht is niet gevaarlijk.

Conditie

Geelzucht wordt veroorzaakt wanneer de lever niet volledig ontwikkeld of de werking. Dit voorkomt dat de onderontwikkeling lever van verwerking overtollige bilirubine in het bloed, waardoor een gele verkleuring van de huid en ogen. De symptomen van geelzucht meestal eerst zichtbaar worden in het gezicht van een baby.

Risico's

Als geelzucht ernstig is en niet wordt behandeld, kan schade aan de hersenen leiden als overtollige bilirubine is toxisch voor de hersencellen. Echter, complicaties van geelzucht zijn zeldzaam.

Symptomen

Geelzucht veroorzaakt gele verkleuring van de ogen en de huid. Dit vindt gewoonlijk tijdens de eerste levensdagen. Bilirubine bij baby hun maximum drie tot vijf dagen na de geboorte bereiken. Het kind moet worden geƫvalueerd geelzucht gedurende deze tijd.

Behandeling

De meeste baby's met geelzucht zullen profiteren van lichttherapie. De speciale licht verandert de samenstelling van de bilirubine het lichaam bij het af te breken. Voor meer ernstige gevallen kan immunoglobuline of bloedtransfusies nodig.

Home Remedies

Het verhogen van de voedingen kan een andere optie voor de behandeling geelzucht, omdat ze kunnen verhogen stoelgang en daarmee de uitscheiding van bilirubine in de ontlasting. Dit mag alleen worden gedaan onder toezicht van een arts.