Behandeling van amebic Colitis

Amebic colitis, ook wel amoebe dysenterie, treedt op wanneer de colon wordt geïnfecteerd door de eencellige parasiet ameba. Deze infectie vindt plaats wanneer contact wordt gemaakt met besmet voedsel en water. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor de behandeling van amebic colitis.

Metronidazol

De drug metronidazol is de meest voorkomende behandeling voor amebic colitis, volgens het Internet Journal of Advanced Nursing Practice. Dit geneesmiddel wordt gebruikt om zowel parasitaire en bacteriële infecties te bestrijden. Misselijkheid, droge mond en hoofdpijn zijn enkele van de bijwerkingen geassocieerd met metronidazol. Het is beschikbaar in zowel pil en injectie vormen.

Ciprofloxacine

Ciprofloxacine is een breed-spectrum antibioticum gebruikt om verschillende bacteriële infecties, zoals amoebe colitis. Enkele van de bekende bijwerkingen van deze geneesmiddelen omvatten diarree, braken en schimmelinfecties.

Paromomycine

Paromomycine is een aminoglycoside antibioticum. Paromomycine doodt de bacteriële cellen gekoppeld aan amebic colitis door verstoring van de eiwitsynthese in de bacterie. Bijwerkingen zijn buikpijn, diarree en misselijkheid.

Metizol

Het antibioticum als Metizol behandelt amebic colitis door het stoppen van de groei van bacteriën en protozoa. Teveel Metizol neemt de effectiviteit van het geneesmiddel. Donkere urine, buikpijn en hoofdpijn zijn slechts enkele van de bijwerkingen van dit medicijn.

Helidac

Helidac wordt gebruikt om infecties zoals emebic colitis te behandelen. Als je niet de voorgeschreven dosering van deze medicatie te voltooien, zal de behandeling niet werkt. Een zwarte tong is de meest opvallende bijwerking van deze medicatie.