Behandeling Risico's van prostaatkanker

De prostaat bevindt zich onder een man blaas en prostaat kanker ontstaat wanneer de cellen er ongecontroleerde deling. Geen behandeling voor prostaatkanker is zonder risico, dus patiënten moeten zorgvuldig afwegen van de voor-en nadelen om te bepalen wat het beste voor hen, met de hulp van hun arts.

Significantie

Volgens de Stichting prostaatkanker (2009), 1 op de 6 mannen geconfronteerd met het risico van de behandeling van prostaatkanker - een nieuw geval doet zich eens in de 3 minuten.

Soorten

Brachytherapie, chemotherapie, radiotherapie en chirurgie voor prostaatkanker alle inhouden verschillende behandeling risico's. Deze risico's in ernst variëren van vermoeidheid en misselijkheid tot chirurgische complicaties en nieuwe tumoren.

Overwegingen

Behandeling voor prostaatkanker vaak van invloed op de geestelijke gezondheid en het sociale welzijn. Mannen moeten deze risico's met een arts te bespreken voordat u begint met de behandeling.

Het verminderen van risico's

Rekening houdend met alle beschikbare behandelmogelijkheden helpt risico's te verminderen. Afhankelijk van de kanker, minimaal invasieve behandelingen of actieve surveillance kan wenselijk zijn.

Expert Insight

De Prostaat Cancer Foundation (2009) beveelt ontmoeting met een uroloog, een medisch oncoloog en radiotherapeut. Daarbij biedt de meest uitgebreide, scherpzinnige overzicht van prostaatkanker behandelingen en hun risico's.