Behandeling Plannen voor ADHD

Behandeling Plannen voor ADHD

Attention Deficit / Hyperactivity Disorder is een erkende handicap, en volgens de CDC, 4,5 miljoen kinderen in de schoolgaande leeftijd worstelen met een ADHD diagnose. Gezinnen geconfronteerd met een nieuwe diagnose van ADHD zijn gevuld met vragen over de best mogelijke behandeling voor hun kinderen. Het doel van de behandeling van ADHD is om te helpen de patiënt de symptomen in alledaagse situaties te laten functioneren. ADHD behandeling plannen gewoonlijk uit een combinatie van medicatie en gedragstherapie, hoewel controversiële alternatieve behandelingen bestaan.

Medicatie

Een van de eerste types van behandeling van ADHD medicatie. Medicatie is niet het gedrag te controleren, maar verbetert de symptomen van ADHD, zodat kinderen zich kunnen concentreren en beter te beheersen hun gedrag.

Psychostimulantia medicijnen zijn de meest voorgeschreven medicijnen voor patiënten met ADHD. Volgens CHADD een belangrijke bepleitengroep voor ADHD patiënten, deze medicijnen stimuleerde het lichaam, maar helpen communicatie tussen zenuwcellen in de hersenen. Statistieken tonen aan dat 70 tot 80 procent van de kinderen met de aandoening zal reageren op deze medicijnen. Gemeenschappelijke psychostimulantia omvatten Adderall, Ritalin, Concerta, Dexedrine en Metadate, onder anderen.

Nonstimulant medicijnen kunnen ook gebruikt om symptomen van ADHD te beheersen. Sommige patiënten reageren positief op antidepressiva, ook al zijn ze niet depressief zijn. Strattera, een medicijn in 2002 is goedgekeurd, is een andere nonstimulant optie. Sommige ouders van ADHD kinderen liever want het is niet een gereguleerde stof, zoals antidepressiva en stimulerende medicijnen, wat betekent dat het krijgen van een nagevulde recept of monster medicatie is veel gemakkelijker.

Ongeacht het soort medicatie gekozen, moet elke patiënt nauwkeurig worden gecontroleerd om de juiste dosering en het tijdstip van de dosering te bepalen. De periode wanneer een patiënt aan te passen aan een nieuw medicijn kan een uitdaging zijn, omdat het de ouders en de arts de tijd kan nemen om de juiste dosering te vinden. Voor de meeste patiënten eenmaal de juiste dosering en timing zijn gevonden, medicijn effectief. Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer een korte periode van extreme prikkelbaarheid, vermoeidheid of activiteit wanneer de medicatie begint te slijten. Hoofdpijn of buikpijn bij het introduceren van een nieuw medicijn kan optreden, maar dit is gewoonlijk tijdelijk.

Gedragstherapie

Het tweede onderdeel van de meeste ADHD behandeling plannen is gedragstherapie. Dit houdt in het onderwijzen van de patiënt en de ouders manieren om te gaan met de ADHD gedrag, zoals het onvermogen om zich te concentreren of eeuwigdurende desorganisatie. Het verbeteren van organisatorische vaardigheden, bijvoorbeeld, kan helpen kinderen met ADHD beter in staat zijn om belangrijke items te vinden, zoals hun huiswerk. Gedragstherapie richt zich ook op het geven van positieve versterking voor goed gedrag en het minimaliseren van negatieve versterking voor gedragingen die optreden als gevolg van de handicap van het kind.

Een goede gedragstherapie plan vereist de samenwerking tussen de patiënt ouders, leerkrachten en therapeuten. Ze moeten allemaal op dezelfde pagina als het gaat om het helpen van het kind omgaan met de dagelijkse omgeving op een meer bevredigende wijze. Een gedragstherapie plan moet niet worden gemaakt zonder de hulp van een gekwalificeerde therapeut of hulpverlener die ervaring heeft in het omgaan met ADHD-patiënten.

Alternatieve behandelingen

Volgens de Attention Deficit Disorder Association, medicatie en gedragstherapie zijn de enige twee erkende behandelingen voor ADHD. Echter, sommige families omgaan met de aandoening hebben gemeld verlichting van alternatieve behandelingen. Een natuurlijke dieet dat vrij is van kunstmatige kleurstoffen wordt soms gezien om te helpen met de symptomen. Anderen hebben zich tot biofeedback door acupuncturisten en chiropractors voor opluchting. Megavitamins en voedingssupplementen zijn nog een andere populaire alternatieve behandeling optie.

Geen van deze behandelingen nog had studies gedaan om te bewijzen dat ze werken, en CHADD waarschuwt ouders over hen nastreven zonder zorgvuldig te leren alles wat ze kunnen over mogelijke risico's. Zo kan te veel van bepaalde vitaminen schadelijk of zelfs dodelijk zijn voor kinderen. Hoewel deze alternatieve behandelingen kunnen helpen, moeten ze onder toezicht van een arts worden voortgezet, en alleen met een zorgvuldige onderzoek vooraf.