Behandeling Opties voor geblokkeerde slagaders

Behandeling Opties voor geblokkeerde slagaders

Geblokkeerde slagaders komen gewoonlijk over een periode van jaren als gevolg van een ophoping van vetafzettingen veroorzaakt door slechte cholesterol (LDL). Tijd, de slagaders zo smal dat de bloedstroom naar het hart beperkt, resulterend in een hartaanval. Als gevangen in de tijd, kunnen geblokkeerde slagaders worden behandeld en hartaanvallen voorkomen.

Angioplastiek

Tijdens een angioplastie, wordt een katheter (dunne, flexibele buis) ingebracht in een slagader in de lies. Het wordt dan naar de geblokkeerde slagader, en eenmaal op de plaats wordt de ballon aan de katheter opgeblazen. Dit vlakt de vetafzetting in de slagader, het openen en waardoor het bloed weer vrij kan stromen.

Intracoronair Stent

Een intracoronaire stent wordt typisch uitgevoerd na angioplastie is uitgevoerd en de slagader is geopend. Een kleine gaas buis wordt ingebracht in de slagader, waardoor deze open blijft. Sommige stents zijn bekleed met een medicijn om te helpen stoppen met de vorming van bloedstolsels, terwijl sommige niet.

Directional Coronaire Atherectomie

Een directionele coronaire atherectomie, in essentie, reinigt de slagader van de vetafzetting. Een kleine incisie wordt gemaakt in de lies en de katheter wordt door de incisie ingebracht. Zodra de katheter de geblokkeerde slagader bereikt, het kleine blad aan het eind van het schraapt de zijde van de slagader en de vetafzettingen gevangen en verwijderd met de katheter.

Bypass Surgery

Tijdens bypassoperatie, verwijdert de arts een segment van een gezonde bloedvat van een ander deel van het lichaam en ent aan de kransslagader onder de geblokkeerde slagader. Dit geeft het bloed een alternatieve wijze stroomt naar het hart. In sommige gevallen, afhankelijk van het aantal geblokkeerde slagaders, de patiƫnt meerdere bypasses tijdens de loop van een operatie.