Begeleiding Lessen op de behandeling van de bipolaire stoornis

Bipolaire stoornis, ook wel manische depressie, is een soort van stemmingsstoornis waarbij perioden van manie (of extreem toegenomen stemming) afgewisseld met perioden van depressie. Bipolaire stoornis kan alleen worden gediagnosticeerd door een getrainde professionele geestelijke gezondheidszorg. Als u denkt dat u of iemand die je kent lijdt aan een bipolaire stoornis contact op met een professionele geestelijke gezondheidszorg onmiddellijk.

Zodra een professionele geestelijke gezondheidszorg u heeft gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis, zijn er verschillende soorten behandelingen die u kunnen overwegen, waaronder medicatie, therapie en natuurlijke remedies.

Psychotherapie

De meest voorkomende methode van psychotherapie voor de behandeling van bipolaire stoornis is cognitieve gedragstherapie (CGT). Als u kiest voor CGT dan zul je regelmatig bezoek aan een psychiater of een andere geestelijke gezondheidszorg professional die u zullen helpen ongewenste gedachten en gedrag te veranderen door middel van gesprekstherapie. De frequentie en de duur van uw bezoeken zal variëren op basis van het advies van uw arts.

Er zijn andere types van psychotherapie die kunnen worden gebruikt om bipolaire stoornis ook. Deze omvatten familie-georiënteerde therapie, waarin familieleden zijn opgenomen in de therapiesessies te helpen u te voorzien van een meer ondersteunende thuissituatie; sociale ritme therapie, waarbij gebruik van een rooster wordt benadrukt om te voorkomen manische episodes; en psycho-educatie, waarin je opgeleid over de aard van een bipolaire stoornis om te helpen u te herkennen en te beheren manische episodes.

Geneesmiddel

Verschillende soorten medicijnen beschikbaar die u kunnen helpen uw bipolaire symptomen te beheren. De meest gebruikte medicijnen voor de behandeling van bipolaire ziekte stemmingsstabiliserende geneesmiddelen zoals lithium. Andere medicijnen goedgekeurd voor de behandeling van bipolaire ziekte omvatten atypische antipsychotica en antidepressiva.

Elektroconvulsietherapie

Een andere methode die is goedgekeurd voor de behandeling van bipolaire stoornis is elektroconvulsietherapie (ECT), of shocktherapie. Een korte elektrische schok wordt toegediend nadat u een spierverslapper te nemen en onder narcose worden gebracht. ECT wordt vaak gebruikt om patiënten voor wie medicatie en psychotherapie effectief helpen.

Natuurlijke Remedies

Hoewel veel natuurlijke remedies, zoals sint-janskruid of omega-3-vetzuren, strekken tot effectieve behandelingen voor een bipolaire stoornis, is er geen klinisch bewijs dat suggereert dat deze behandelingen hebben geen therapeutisch voordeel. Deze middelen soms wisselwerking met andere medicijnen, dus zorg ervoor om een ​​arts te raadplegen alvorens hen.

De enige manier waarop u kunt bepalen welke behandeling voor een bipolaire stoornis is geschikt voor u is door overleg met uw arts.