Beets & Bloeddruk

Beets & Bloeddruk

Bieten zijn niet de meest populaire groente. Vaak veracht door kinderen en vermeden op salade bars, bieten zijn de miskende helden van de plantenwereld. Bieten is bewezen dat positieve gevolgen voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk en andere gezondheidsproblemen hebben. Bieten zijn gevonden effectieve reinigers van het bloed en kan helpen herstellen.

Nitraten en nitrieten

Bieten zijn rijk aan nitraten, die essentieel zijn voor het behoud van een lage bloeddruk zijn. De nitraten bietensap veranderd in nitrieten door levende bacteriën op de tong. Na inslikken wordt de nitrieten geabsorbeerd in de bloedbaan. Volgens WebMD, zal een persoon met een hoog gehalte aan nitriet lage bloeddruk hebben.

Bietensap

Om de voordelen van bieten te genieten, moet je genoeg verbruikt. De eenvoudigste manier om de benodigde hoeveelheid bieten te krijgen is door het drinken van bietensap. WebMD stelt dat het drinken van 2 kopjes bietensap een dag zal de bloeddruk te verlagen binnen een uur na het drinken en blijft van kracht gedurende 24 uur. Er zijn geen resultaten van het onderzoek te suggereren het drinken van meer dan 2 kopjes bietensap in 24 uur zullen de effecten van de bieten te verhogen.

Effecten van Mondwater

De nitraten in het bietensap reageren met de bacteriën op de tong worden omgezet in de nodige nitrieten. Als u mondwater dagelijks gebruikt, zal de bacteriën op de tong te doden. Zonder de nodige hoeveelheid bacteriën, zal de nitraat conversie niet gebeuren en het bietensap zal een positief effect op de bloeddruk hebben.

Andere gezondheidsvoordelen

Bieten zijn rijk aan diverse vitaminen en kan bieden vele voordelen voor de gezondheid, naast het verlagen van de bloeddruk. Bieten is bewezen dat een positieve invloed op aandoeningen zoals bloedarmoede, kanker, constipatie, roos, galblaas en nieren kwalen. Bieten zijn rijk aan vitamine A, B1, B2, B6 en C en is een goede bron van calcium, magnesium, koper, fosfor, natrium en ijzer.

Voorzichtigheid

Sommige mensen moeten niet bieten verbruikt. Iedereen die last heeft van nierstenen moet niet bieten verbruikt op een grote schaal. Voeg bietensap aan het dieet langzaam, te beginnen met het sap van een halve biet een keer per week en langzaam toeneemt. Sommige mensen hebben gemeld duizelig tijdens de eerste week of twee van regelmatig bietensap drinken voelen. Dit komt door de toxinen die zijn opgeslagen in het lichaam worden gespoeld. Als toxinen worden verwijderd, kunnen individuen wat misselijkheid ervaren als goed. Zorg ervoor dat 16 tot 20 oz drinken. water gedurende deze tijd om de spoelen toxinen uit het lichaam en de symptomen.