Base Curves & Safety Glasses

Base Curves & Safety Glasses

Veiligheidsbril zijn beschikbaar als receptplichtige en niet-receptplichtige, ook wel "plano" lenzen. Alle objectieven zijn voorzien van een bocht, en de lens oppervlak voorzijde is de basis curve genoemd. De basis curve is convex, of duwt naar buiten.

Betekenis

De curve van een lens van invloed op hoe je te zien door de bril. Niet-receptplichtige en veiligheid recept lenzen hebben zowel bochten. Hoe groter het aantal in de basis curve, hoe gebogen het objectief ziet.

Soorten

Veiligheidsbrillen zijn gemaakt van drie soorten lens materiaal: glas, plastic of polycarbonaat. De curve van elk materiaal afhankelijk van het voorschrift van de persoon, de grootte van het frame en andere factoren bepaald door de oogarts tijdens een oogonderzoek.

Waarschuwing

Wees voorzichtig bij het lezen van een lenzenvloeistof recept om basiscurve bepalen. De term "basis" kan worden geschreven op een bril in een van twee manieren. Base wordt gebruikt met "Base Curve" voor de kromming van een lens, maar ook voor "Base omhoog" of "omlaag Base", die betrekking heeft prisma en de dikte van een lens, en staat los kromming.