Bariumsulfaatsuspensie Side Effects

Bariumsulfaatsuspensie is een combinatie van barium sulfaat poeder en een vloeistof aan patiënten voor röntgenstralen of CT-scans van het gastrointestinale gebied.

Doel

Barium sulfaat bedekt de slokdarm, maag en darmen met een materiaal dat niet wordt geabsorbeerd door het lichaam, waardoor de arts zien beschadigde of zieke delen duidelijker. Deze verbeterde afbeelding kan helpen bij de diagnose van een ziekte of letsel.

Minor Side Effects

Patiënten drinken van de schorsing zal waarschijnlijk misselijkheid, diarree en krampen ervaren, zegt John Health System St.. Een korte periode van constipatie is ook gebruikelijk.

Ernstige bijwerkingen

Bel uw arts, zegt de Mayo Clinic, als u ernstige symptomen, zoals langdurige misselijkheid, constipatie of diarree; braken; ademhalingsproblemen; een opgeblazen gevoel; beklemming op de borst; langdurige pijn of krampen in de maag of buik; of koorts.

Waarschuwingen

Roep onmiddellijk medische hulp als u symptomen van allergie, zoals huiduitslag of galbulten of zwelling van het gezicht, lippen of tong. Informeer uw arts over eventuele allergieën, medicatie, zwangerschap of medische voorwaarden voor het ondergaan van de behandeling.

Na de procedure

Verhoog uw inname van water om de barium duwen door uw systeem en constipatie te voorkomen. Uw ontlasting kan licht-gekleurde voor een paar dagen na de test, volgens de John Health System St..