Ballroom Dancing Effects

Ballroom Dancing Effects

Stijldansen is een uitstekende manier om te bewegen en aan andere mensen die een wederzijds belang. Als u en uw partner een klasse vanavond nemen, het is een manier om opnieuw te verbinden met iemand die je zorg over, omdat stijldansen vereist zijn een paar en dansen in de directe nabijheid. Bovendien is het sociale aspect van stijldansen - de ontwikkeling van nieuwe vriendschappen en relaties - is een belangrijk effect van deze activiteit.

Met behulp van Your Brain

Wanneer u ballroom dans, je krachtige hersenactiviteit gebruiken. Je gebruikt je hersenen om te denken en te reageren op uw partner. Wanneer u uw hersenen te gebruiken, bent u beschermt tegen de ziekte, zoals de ziekte van Alzheimer. Het stimuleren van je hersenen houdt hersencellen gezond. Dansen maakt je slimmer, want je bent verplicht om je hersenen te gebruiken.

Volgens de "New England Journal of Medicine" en hoofdonderzoeker Joe Verghese, MD, die een assistent professor in de neurologie aan Albert Einstein College of Medicine in New York, stijldansen helpt krijg je mentale spieren reageren en soepel. Je moet de muziek te luisteren en dienovereenkomstig te verplaatsen. U moet stappen onthouden en u moet uw partner en zijn bewegingen in het achterhoofd te houden.

Het verlichten van stress

Anytime je beweegt, je stress te verlichten. Iedereen heeft baat bij hun stress niveau wordt teruggebracht. Lopende stress kan leiden tot gezondheidsproblemen. Als je danst, je zweet werken en je bent gericht op de dans en op je partner, dat is een goede ontsnapping aan de stress die je tegenkomt in je dagelijkse leven.

Het verkrijgen van vertrouwen

Leren hoe je iets nieuws en zo uitdagend als stijldansen doen verbetert het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.

De handicap

Zelfs die in een rolstoel kunnen deelnemen aan stijldansen via rolstoeldansen nemen. De persoon in de rolstoel danst met een valide partner. Dit helpt de rolstoel gebonden persoon te verbeteren en zijn evenwicht, coördinatie, bereik van de beweging, flexibiliteit te behouden en het helpt bij de ademhaling controle, volgens Absolutedancesport.com.

Het Belang van Touch

Stijldansen houdt aanraking, die heel therapeutisch voor iemand die ziek is of die geïsoleerd voelt kan zijn. Het menselijke aspect is genezing. Alle mensen nodig hebben en reageren op aanraking. Wanneer u ballroom dans je hoeft aan te raken. Stijldansen is een gedeelde verantwoordelijkheid, merkt Alexandertechnique.com. Het gaat om het aanraken, zien, momentum, kinesthetisch bewustzijn en momentum.

Vriendelijke Stress

De 'vriendelijke spanning "van stijldansen houdt je geest bezig, werkt uw spieren en houdt je lichaam afgezwakt, volgens wereld dance-sport kampioen Ednah Ledesma. Stijldansen verbrandt ongeveer 184 calorieën per uur.

Concurrerend

Als je competitief dansen, je leert over sportiviteit, prestaties vaardigheden, hoe je beter met je partner en hoe je een heleboel plezier hebben communiceren. Stijldansen is erkend als een sociale sport.

Your Body

Door middel van stijldansen vindt u meer gracieus en ritmische geworden en hebben een beter gevoel van je lichaam. Deze vorm van dansen verbetert ook de uitlijning van het lichaam en houding en versterkt je lichaam kern en buikspieren, merkt Ballroomdanceacademy.com. Het is ook goed voor je hart en alle andere spieren in je lichaam.