Balans Problem med perifer neuropati

Perifer neuropati är en term som används för att beskriva ett nervproblem som kan påverka gångmönster och balans. Denna nerv tillstånd kan orsakas av skada, sjukdomar såsom HIV och vissa former av cancer, eller metaboliska tillstånd såsom hypotyreos och diabetes. Nervskador kan vara tillfällig eller permanent karaktär.

Vad är perifer neuropati?

Perifer neuropati är ett syndrom som producerar smärta, domningar, stickningar eller brännande känsla i händer och fötter till följd av skador på perifera nerver. De perifera nerver är det nätverk av nerver som förbinder de lemmar och organ till hjärnan och ryggmärgen. Detta system är ansvarig för samordningen av rörelser, reaktioner på miljöpåverkande faktorer och transport av sinnesintryck. Skador på de perifera nerverna kan påverka nerverna direkt eller den neuromuskulära förbindelsen, det område där motoriska nervceller uppfyller muskelfibrer som stimulerar muskelsammandragningar för rörelse.

Balans Problem med perifer neuropati

Eftersom ett problem med de perifera nerverna kan påverka rörelsen, och är typiskt sett i fötter och ben, kan problem med förflyttningar och balans uppstår. Promenader och balansproblem uppstår när förnimmelser av där benen och fötterna är i rymden och hur de nedre extremiteterna bearbeta sinnesintryck förändras. Personer med perifer neuropati kan uppleva saker som obekväma fot positionering, förändringar i positioner förändrar sin tyngdpunkt, och förnimmelser såsom myrkrypningar, som kan orsaka förändringar i gång eller promenader mönster, instabilitet och förlust av balans.

Behandling

Behandling för perifer neuropati börjar med att diagnostisera och behandla den underliggande orsaken. Eftersom skadade nerver har förmågan att regenerera, kan korrekt och snabb behandling att förhindra permanenta nervskador. Styra symtom och införa positiva alternativa coping metoder kan ge kroppen den tid den behöver för att läka och korrekt nervskador.

Motion och själv Care

Rätt vård av fötter och ben är viktigt med perifer neuropati. Kontrollera fötterna ofta och undvika åtsittande skor. Använd svalt fotbad och massage för att minska brännande känsla och för att öka cirkulationen och smärtlindring.

En regelbunden rutin med försiktig stretching och regelbunden motion kan gynna dem som lider med perifer neuropati. Stretching hjälper till att upprätthålla övergripande flexibilitet, medan motion kan förebygga muskelsvaghet och atrofi, eller slösa bort av muskler. Motion hjälper också till att öka cirkulationen och totala styrka och rörlighet. Träningsprogram bör vara specifika för det drabbade området och anpassat till individuella behov. Samråd med en kvalificerad läkare eller sjuksköterska som en läkare eller sjukgymnast kommer att garantera säkerheten och kvaliteten på träning.

Hjälpmedel

Användning av hjälpmedel såsom käppar och vandrare kan vara fördelaktigt att hålla balansen. Fot ortoser eller skor skär avsedda att upprätthålla god fot och / eller fotled positionering, kan också öka balans och stabilitet. Vibrations fot ortoser kan hjälpa till att öka nerv känsla, vilket kan bidra till att normalisera kompensationssignaler, vilket ökar balans. Dessa gelbaserade skär med vibrerande skivor förstärker små förändringar i tryck som tillåter kroppen att reagera snabbare. Dessa insats kan också öka nerv input och minska risken för fotskador.