Baarmoederhalskanker symptomen en behandeling

Baarmoederhalskanker symptomen en behandeling

Het National Cancer Institute voorspelt dat een op de 145 vrouwen baarmoederhalskanker zal ontwikkelen in de Verenigde Staten. Volgens hun statistieken, werden meer dan 11.000 nieuwe gevallen van baarmoederhalskanker gediagnosticeerd in de Verenigde Staten in 2008, samen met bijna 4.000 sterfgevallen door baarmoederhalskanker. Helaas kan baarmoederhalskanker niet aantonen veel symptomen totdat het is gevorderd, maar gemeenschappelijk gebruik van het uitstrijkje is toegenomen is de kans dat deze kanker vroeg wordt gevangen.

Over Baarmoederhalskanker

Cervicale kanker beïnvloedt de weefsels rond de baarmoederhals. Volgens de American Cancer Society, baarmoederhalskanker is het meest voor bij middelbare leeftijd Afrikaans-Amerikaanse en Spaanse vrouwen. Het National Cancer Institute heeft dat infectie met een gemeenschappelijke seksueel overgebrachte ziekte, humaan papillomavirus (HPV) gevonden, is de belangrijkste risicofactor voor baarmoederhalskanker. Statistieken gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association blijkt dat 26,8 procent van de vrouwen tussen de leeftijden van 14 en 59 hebben dit virus. Maar artsen zijn snel om erop te wijzen dat HPV niet zal leiden tot baarmoederhalskanker bij alle vrouwen.

Symptomen

De vroege stadia van baarmoederhalskanker typisch vertoonden geen merkbare symptomen. Naarmate de ziekte voortschrijdt, kan baarmoederhalskanker vaginale bloeden of spotting, zware menstruatie, pijn en lozing Volgens de American Cancer Society. Baarmoederhalskanker wordt meestal ontdekt tijdens de jaarlijkse uitstrijkje examen van een vrouw, waarbij cellen worden afgestreken van de baarmoederhals en studeerde voor eventuele afwijkingen. Net als veel andere vormen van kanker, zal vroege opsporing van de prognose op lange termijn te verbeteren.

Vroege behandeling

Als baarmoederhalskanker vroeg wordt gevangen, kan een operatie een behandeling optie. Uw arts kan cryochirurgie of laser chirurgie om de kankercellen op de cervix doden. In cryochirurgie wordt vloeibare stikstof direct aan de baarmoederhals geplaatst te bevriezen en de kankercellen doden, terwijl laserchirurgie gebruikt een laserstraal om de afgezette kankercellen van de cervix. Beide behandelingen worden gebruikt stadium 0 cervicale kanker. Vrouwen met stadium 1A baarmoederhalskanker kunnen worden behandeld met een biopsie of een hysterectomie, die de chirurgische verwijdering van de baarmoeder en baarmoederhals omvat.

Later Behandeling

Vrouwen met meer geavanceerde cervicale kanker zullen gewoonlijk worden behandeld met een combinatie van bestraling, chemotherapie of hysterectomie. Radiotherapie gebruikt krachtige röntgenstralen de kankercellen, en kan uitwendig of inwendig worden toegediend. Externe bestraling voelt Soortgelijke ontvangen van een x-ray, terwijl inwendige bestraling plaatst radioactief materiaal direct op of nabij de kankercellen gebieden van de cervix. Afhankelijk behandelplan kan straling worden toegediend in combinatie met chemotherapie, die kunnen worden geïnjecteerd of toegediend in pilvorm. Uw arts zal de beste cursus van behandeling te bepalen, afhankelijk van de ernst van uw baarmoederhalskanker.

Preventie

Dr Eileen Dunne op CDC heeft vastgesteld dat tot 70 percent van cervicale kanker gevallen worden veroorzaakt door twee stammen van HPV. In 2006 keurde de FDA Gardasil - het eerste vaccin dat beschermt tegen HPV en kunnen de tarieven van baarmoederhalskanker te verminderen. De federale regering raadt ouders vaccineren van hun dochters met Gardasil beginnen op de leeftijd van 11 Het vaccin wordt toegediend drie keer over een periode van zes maanden, en hoewel het niet zal zorgen voor een volledige bescherming tegen HPV en baarmoederhalskanker, het National Cancer Institute van mening dat deze vaccin heeft de potentie om cervicale kankersterfgevallen verminderen met 60 procent.