Baarmoederhalskanker Laserbehandeling

Wereldwijd, baarmoederhalskanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker die zin vrouwen. Voor patiënten die vroegtijdig worden gediagnostiseerd, baarmoederhalskanker laserbehandeling een optie die verschillende voordelen biedt.

De feiten

De derde meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen, baarmoederhalskanker begint met abnormale celgroei in de baarmoederhals. De meeste cervicale kanker wordt veroorzaakt door een gemeenschappelijke virus genaamd HPV. Baarmoederhalskanker wordt meestal laat ontdekt, nadat het zich heeft verspreid door het hele lichaam, of vroeg, door abnormale resultaten in een uitstrijkje onderzoek. Vroege opsporing van baarmoederhalskanker door middel van regelmatige controles is de sleutel, want het geeft patiënten de mogelijkheid van minder invasieve behandeling opties, zoals laser behandeling.

Functie

Cervicale kanker is behandeld door vernietiging of verwijdering van de abnormale cel weefsel in de cervix. In baarmoederhalskanker laserbehandeling, een patiënt ligt terug op een bed met haar voeten verhoogd, net als tijdens een regelmatig bezoek aan de gynaecoloog. De chirurg eerste geldt plaatselijke verdoving bij de baarmoederhals. Ze gebruikt dan een speculum en regisseert een laser via de vagina. De chirurg focusseert de laserbundel op het abnormale kankercellen en vernietigt ze door ze te verbranden of verdampen uit hen.

Overwegingen

Laserbehandeling wordt alleen gebruikt op stadium 0 baarmoederhalskanker als de kanker zich in de cervix alleen en niet elders in het lichaam verspreiden. In latere stadia van de kanker zich naar de blaas, longen en darmen, metastaserende hele lichaam. Op dat moment wordt laserbehandeling te gelokaliseerde een procedure voor een eventuele hulp aan de patiënt te zijn.

Voordelen

Baarmoederhalskanker laserbehandeling biedt een aantal voordelen voor de patiënten. Het kan in het kantoor van een arts worden uitgevoerd in plaats van een ziekenhuis. Remissie na baarmoederhalskanker laserbehandeling zijn consistent hoog --- 85 tot 90 procent van de vrouwen doorharding te ondergaan. Ook een chirurg kan abnormale cellen en weefsels rechtstreeks ingrijpen met de laserstraal, waardoor gezonder weefsel achter. Dit helpt schade aan cervix van de patiënt te voorkomen en helpt haar vruchtbare opties behouden voor de toekomst.

Waarschuwing

Zoals met elk type van chirurgie, baarmoederhalskanker laserbehandeling met zich enige risico's. Het gevaar dat een patiënt een bijwerking lokale anesthesie kan hebben. Ook, terwijl veel vrouwen herstellen snel van laserbehandeling, enige ervaring een aantal na-effecten zoals pijn, krampen en afvoer. Er is altijd een kans dat na laserbehandeling kan baarmoederhalskanker terugkomen.