Azilect Side Effects

Azilect is een recept medicatie gebruikt voor de behandeling en beheren problemen met beweging als gevolg van de ziekte van Parkinson. Deze kan op zichzelf worden gebruikt of samen met andere geneesmiddelen (zoals levodopa en carbidopa). Het is niet een remedie voor de ziekte, maar werkt om de symptomen te verbeteren, zoals stijfheid van de spieren, beven en trillen. Het is een MAO (monoamine oxidase)-remmer en enzym blocker. Enkele mogelijke Azilect bijwerkingen kunnen optreden.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Verschillende vaak voorkomende bijwerkingen kunnen optreden van het nemen van Azilect. Deze bijwerkingen zijn vaak klein en verdwijnen meestal kort nadat u begint met de medicatie. Echter, als u vindt dat een van deze bijwerkingen zijn met name aanhoudende of lastig, informeer dan uw arts. Deze bijwerkingen zijn maagklachten, droge mond, diarree, hoofdpijn, tekenen van de griep, slaperigheid, duizeligheid, gevoel in het hoofd, gewrichtspijn, een verstopte neus en slapeloosheid.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen, hoewel onwaarschijnlijk, zijn ook een mogelijkheid om met het nemen van Azilect. Als u tekenen van ernstige bijwerkingen, krijg dringende medische hulp. Sommige van deze bijwerkingen zijn abnormale misselijkheid of overgeven, seksuele wens of het vermogen veranderingen, depressie, desori├źntatie, verwardheid, extreme hoofdpijn, veranderingen in de huid, stijve of pijnlijke nek, wazig zicht, bloederige of donkere ontlasting, bloed dat de binnenkant van de urine, onregelmatige of snelle hartslag, hallucinaties, koorts, niet stil kunnen zitten, tintelingen of gevoelloosheid van de voeten of de handen, spraak of visie problemen, abnormaal zweten, moeite met lopen of denken, zwakte aan een kant van het lichaam, vergrote leerlingen, toevallen, licht gevoeligheid en pijn op de borst.

Allergische reacties

Ernstige allergische reacties zijn een mogelijke Azilect bijwerking. Als u een allergische reactie op het medicijn, moet u onmiddellijk medische hulp te krijgen. Sommige tekenen van een allergische reactie op de medicatie zijn problemen met de ademhaling, de borst zwaarte of beklemming, netelroos, huiduitslag en zwelling van bepaalde lichaamsdelen (zoals het gezicht, tong, lippen en mond).

Waarschuwingen

Azilect is geen geschikte of veilige medicijnen voor iedereen. Bepaalde mensen moeten vermijden dit geneesmiddel, zoals degenen die een operatie hadden tot 2 weken vooraf, die met een bijnier tumor, en mensen met een leverziekte. Het is belangrijk dat u uw arts van enige en alle aandoeningen die u zou kunnen hebben, en geen voedsel of medicijnen allergie├źn te melden.

Overdosering

Azilect overdosis vereist dringende medische hulp, omdat het aantal ernstige gevolgen kunnen leiden. Enkele tekenen van Azilect overdosering omvatten zweten, klamme en koude huid, ongelijkmatige en snelle hartslag, stuiptrekkingen, flauwvallen, visie problemen extreme hoofdpijn, slaperigheid, prikkelbaarheid, agitatie en oppervlakkige ademhaling.