Ayurvediska behandlingar för bronkial astma

Ayurveda, ett system av läkemedel som har sitt ursprung i Indien, ser astma som ett villkor som börjar i matsmältningssystemet och resulterar i att vara i harmoni. På grund av denna uppfattning, betonar Ayurveda matsmältnings och avslappningsbehandlingar.

Behandlingsmål

Målen för ayurvedisk astmabehandling är att lindra symtomen genom att minska ångest som kan förvärra astma, eliminera föroreningar och förbättra harmoni.

Andningsövningar

Ayurvedisk astmabehandling innehåller andningsövningar som kallas pranayama, som hjälper dig att kontrollera din andning och stimulera matsmältningen.

Mediciner

Två vanliga preparat för behandling av astma är Chyawanaprash och Agastya Rasayana. De verkar långsamt, och de bidrar till att öka den tid mellan astmaattacker. Utöver förberedelserna, vissa örter hjälpa till att bygga motståndskraft mot luftvägsinfektioner, hantera allergiska tillstånd, fungera som antiinflammatoriska och föryngra. Dessa inkluderar Piper Lungum, Adhatoda Vasica, Thylophora Asthmatica och Terminalia chebula.

Kost och livsstil

Ayurvedisk läkare rekommenderar astmatiker att undvika ostmassa, smör, mjölk, bananer, guava, och stekt och sura livsmedel. Utövare råder även mot rökning, överdriven fysisk träning, och exponering för kyla och väta.

Försiktighetsåtgärder

Astma kan vara livshotande. Ayurvedisk och västerländska behandlingar kan kombineras, men det är viktigt att du inte byter konventionell behandling med ayurvedisk behandling. Ayurvediska mediciner anses kosttillskott i USA och FDA inte reglerar dem. Tala med din läkare om ayurvediska mediciner och behandlingar du tar.