Ayurvediska behandlingar för Acne

Acne har funnits i århundraden; nästan varje tonåring plågas av det, eftersom det ofta förknippas med de hormonella förändringar som sker under puberteten. Ofta bara några finnar kommer att visas, men ibland stora sådana kan brista och lämna ärr. Det finns många krämer och salvor, ayurvediska behandlingar för acne är helt naturliga. Ordet kommer från Indien och är en blandning av orden Ayus, liv och veda, kunskap. Tanken är att blanda medicinsk kunskap och helande med livsstilsförändringar för att bota en sjukdom.

Kärnmjölk

Helt enkelt tvätta ansiktet 3-4 gånger dagligen med kärnmjölk kan hålla ditt ansikte frisk och glänsande, och hjälper till att klara upp eventuella finnar du har.

Indiskt Plum

Även kallad Jambula frukt, du tar en av frön, lägga den i vatten och sedan gnugga den så att den blir väl fuktad. Efter det, gnugga den över ansiktet där du har finnar, och de kommer så småningom klara upp.

Pumpor

Även om inte alltid i säsong, kan en ansiktsbehandling gjord av mosade pumpa vara mycket effektiv. Helt enkelt lämna mosade pumpa spridda över ansiktet i ca 15 till 20 minuter och sedan torka, tvätta ansiktet ordentligt, och sedan lägga senap eller kokosolja på huden. Genom att göra detta varje dag i en vecka, kan du gradvis klara upp alla dina akne.

Apelsiner

Detta är en annan behandling för att försöka när frukten är i säsong. Ta bara apelsinskal och gnugga den över ansiktet, så att finnar blir helt dränkt i saften. Gör detta 3-4 gånger om dagen, och det kommer så småningom minska din akne.

Muskot och sandelträ

Denna ayurvedisk behandling för akne tar lite mer förberedelser än vissa. Först, få lite vatten i rött sandelträ, och sedan bryta upp lite muskot och mosa den i vattnet. Efter det, tvätta ansiktet med blandningen och det kommer att rensa din hud och hålla den mjuk och glansig.

Förbättring Diet

En del av ayurvedisk behandling för acne är att äta rätt, och inte bara rätt mat, men att äta dem på rätt sätt. Först äta din mat när det är varmt, och inte äta förrän din tidigare måltid är helt rötas. Inte felaktigt blanda livsmedel; till exempel mjölk och / eller en fruktsallad bör inte ätas med fisk, och inte äta för långsamt eller för snabbt. Det är viktigt att tugga maten så mycket som möjligt. Skär ner på snabbmat, skräpmat och fett, och försöka äta mer bladgrönsaker. Slutligen, dricka mycket vatten och juice; fruktjuice som druva och citron är bäst.