Ayurvedisk Som bot för onormal blödning

Onormal blödning, vare sig det pålar eller klagomål tuggummi, kan behandlas med många läkemedel, tillgängliga över disk på apoteket. Medan ibland kanske du riskerar biverkningar med dessa läkemedel, för en helt säker behandling av naturligt förekommande ämnen, kan du prova det gamla indiska läran om ayurvedisk som ett botemedel för onormal blödning.

Lohas och geléer för överdriven menstruationsblödning

Enligt forskning av Dr Vikrama av Indien-baserade Charaka Ayurveda Center, är bra för kvinnor som lider av alltför stora perioder en daglig dos av en tesked av Loha olika pulver som Pradarari och Pradarantaka. Förutom snabba gripandet av onormal uterin blödning, dessa fungerar som föryngring tonic för många urogenitala problem. Dr Vikrama studier visar också att växtbaserade gelé Supari Paka - en matsked masseras försiktigt på ljumskarna --- kan vara ett användbart kvinnliga föryngring tonic som håller musklerna i livmodern och slidan frisk samtidigt förhindra onormal blödning. Sådana ayurvediska ingredienser är lätt tillgängliga i indiska specialitet eller livsmedelsbutiker.

Andra ayurvediska rättsmedel för överdriven menstruationsblödning

Studier av herbologists som Dr Vikrama visar att en matsked vardera av rasas som Pradarantaka och Pradararipu, när det tas dagligen, hjälper till att förhindra och minska onormala utsläpp av något slag, speciellt blödningar hos kvinnor. På samma sätt kan en tesked varje Bolabadha rasa och Bolabadha Parpati hjälpa stoppa blodförlust från vävnader, i synnerhet från urogenitalorganen. Sådana ayurvedisk medicin som hjälper stoppa blödningen är lätt tillgängliga som tonic eller pulver i indiska specialitet eller livsmedelsbutiker.

Fikon och Sesame för Onormal Högar Blödning

Enligt undersökningar av örter och ayurveda konsulter på internationella kuranläggningar, fikon och sesamfrön utgör två av de mest effektiva ayurvediska behandlingar för onormal blödning under högar. Blötlägg ett par fikon i en enda kopp vatten över natten. Har en halv kopp av detta vatten och en vattendränkt dränkts fikon på morgonen och natten, före frukost och efter middagen. Den fikonfrön stöd peristaltisk rörelse tarmarna och förhindrar förstoppning, utöver att minska onormal högar blödning. Du kan också värma ca 25 g sesamfrön i en halv liter vatten tills kokt hopkok minskar till en fjärdedel av en liter. Nu krossa sesamfrön och konsumera tillsammans med en tesked smör.

Andra ayurvediska rättsmedel för Onormal Högar Blödning

Ayurveda specialister som Dr Vikrama råder också gott om örter som ingefära, vitlök, bitter jättepumpa, rödbetor och vitlök i din dagliga kost för att undvika högar blödning. Du kan också använda en pasta gjord av marken vit rädisa och mjölk till det anala området för att få befrielse från pålar relaterade blödningar. Har gott om vatten, sluta röka och dricka alkohol och se till att inkludera massor av gröna bladgrönsaker till din dagliga kost.

Ayurvediska rättsmedel för Bleeding Gums

Ayurvediska rättsmedel för överdrivet blödande tandkött försöka reparera och föryngra tandköttet för att stoppa blodförlust. Enligt urgamla ayurvediska seder, kan du ha en hel del grapefrukt, syrainnehållet i som hjälper återuppliva tandköttsceller och minska blödning. Du kan också prova att massera sesamolja direkt på det drabbade tandkötts området eller använda den i matlagning. Men det bästa och vanligaste ayurvedisk botemedel, också en populär huskur i alla indiska hem, för blödande tandkött är att antingen skölja munnen med ljummet saltlösning eller konsumera samma före frukost och efter middagen. Detta håller tandköttet friskt och förhindrar plack ackumulering.