Ayurvedisk Kolon Rensningen

Ayurveda är en urgammal indisk holistisk hälsa som använder yoga, andningsövningar, kost, naturläkemedel, renar och meditation för att hjälpa människor att uppnå balans och välbefinnande. Inte ett förstahandsbehandling för allvarlig sjukdom, är Ayurveda tros öka den allmänna hälsan, minska stress och förebygga framtida problem.
Målet med ayurvediska behandlingar är att skapa harmoni i kropp, själ och ande. Processen börjar ofta med att rensa bort bebyggda gifter och avfall.

Eliminera gifter

En av de mest populära ayurvediska renar kallas "Panchakarma" ("fem behandlingar" i sanskrit) och föreslås som en säsongsbetonad tune-up; ja, många anhängare genomgå denna ritual fyra gånger om året. Panchakarma innefattar massage, oljebad, särskilda livsmedel, örter och lavemang för att befria kroppen av "ama", sanskrit term för den skadliga konglomerat av osmält mat som klänger sig fast vid vävnader och tarmarna. Ayurveda lär att om de lämnas i kroppen, dessa ämnen skapar obalans i kroppen och kan leda till allvarliga hälsoproblem.

Panchakarma metoder frigöra toxiner, inte bara genom ändtarmen, men också genom luftvägarna, urinvägarna och till och med svettkörtlar.

Genomgår en Rensning

Några nätter innan en rensning, patienter njuta av massage med varma oljor infunderas med helande örter. Värme appliceras sedan på halsen och bröstet. Kombinationen skiftar gifter från armar och ben i tarmkanalen. Därifrån kan de återutsätts. På morgonen den rengöring, patienterna äter Basmatic ris och yoghurt med salt eller andra livsmedel som förvärrar tarmarna, lätta eliminering.

Andra metoder

Andra rengöringsmetoder i Ayurveda inkluderar lavemang, terapeutisk kräkningar, naturläkemedel laxermedel och naturläkemedel inandning.

Mer än 100 lavemang hopkok existerar. I en, som kallas "Basti", oljor eller flytande örter försiktigt pumpas in i ändtarmen, lindra sjukdomar inklusive ischias, artrit, reumatism, njursten, förstoppning, sexuella störningar och även en vanlig förkylning.

Terapeutisk kräkningar lindrar hosta, förkylningar, feber, aptitlöshet, väsande andning, täppta bihålor, andfåddhet, illamående, anemi, förgiftning, hudsjukdomar, diabetes, lymfatiska obstruktion och kronisk matsmältningsbesvär. En brygga innehållande kalmus rot te, kardemumma, salt, honung och lakrits gnids på patientens tunga, vilket fick kräkningar och rensa slem och trängsel från lungorna och bröstkorgen. Processen upprepas mellan 4-8 gånger, beroende på patientens behov.

Laxermedel, vilket rensar tarmarna och tar bort gifter från blodet är för behandling av hudåkommor, förstoppning, gikt, colon irritabile, gastrointestinala problem, gulsot och eventuellt buken tumörer. De vanligaste örter som finns i ayurvediska laxermedel är Senna, katrinplommon, kli, linfrö skalet, maskros rot, psyllium frön, komjölk, salt, ricinolja, russin och mango juice. Patienterna ges också särskilda dieter att följa under behandlingens gång.

I växtbaserade inhalationsterapi patienter andas in ånga av kokande vatten som har sista med medicinalväxter. Mest effektiva i kampen mot sjukdomar i öron, ögon, näsa och hals, är växtbaserade inandning används för att behandla migrän, sinus trafikstockningar, bronkit, heshet och andra ögon och öronproblem.

Försiktighetsåtgärder

Tester har visat att förekomsten av gifter i vissa ayurvediska preparat. Kontrollera med din läkare innan du genomgår någon typ av kolon rengöra. Var noga med att endast arbeta med rekommenderade utövare.
Trots vissa faror, när de används på rätt sätt ayurvedisk kolon rensningen kan ny energi och balansera kroppen, vilket öppnar vägen för harmoni i kropp, själ och ande.