Ayurvedisk botemedel mot astma

Ayurvedisk medicin har sitt ursprung tusentals år sedan i Indien. Termen Ayurveda kommer från sanskrit för "vetenskapen om livet." Ayurveda behandlar förhållandena genom naturliga element, härleda medicin från alla saker som finns i naturen, bland annat lera, växter, djur och deras delar. Vid behandling av en patient, bestämmer först en ayurvedisk läkare som av tre doshas är patientens primära dosha och hur dessa doshas är balanserade. Eftersom det finns tre doshas, ​​behandlar ayurvediska medicinen tre former av astma.

Astma och associerade Doshas

Generellt är astma vara en Kapha dosha aliment, i samband med vatten. Astma i denna form ger tydliga eller vitt slem och när man hostar, kan ett skramlande (eller sprakande) ljud höras i väsande. Astma i samband med branden dosha, Pitta, producerar gult slem. Patienter med denna form är ofta varma med feber, kan svettas och bli irriterad. De är mest sannolikt att uppvisa symptom runt middagstid och midnatt. Den tredje formen, vata dosha astma, kännetecknas av torr hosta, torr hud och muntorrhet. Patienter kan vara förstoppad och längta varma vätskor.

Ayurvedisk behandling för astma

Vid behandling av astma, kommer sannolikt att använda en mängd olika behandlingar i ayurvedisk läkare. Detta inkluderar kost-och livsstilsförändringar för att inkludera motion och meditation. Massage och även sola kan förskrivas tillsammans med örter och små mängder av metall mineraler, såsom guld eller järn. Utövaren kan föreslå patientens kropp renas av föroreningar i en process som kallas panchakarma, som fokuserar på mag och andningssystemet. Med denna kan komma lavemang eller medicinska oljor utplacerade i en nässpray.

Ayurvediska läkemedel som används vid behandling av astma

Två vanligen använda preparat Chyawanaprash och Agastya Rasayana. Chyawanaprash innehåller frukt amla, vilket är en extremt hög källa till vitamin C. Botemedlet är ofta rekommenderas för alltför smala människor. Agastya Rasayana vanligen ges till patienter som också förstoppad. Båda rättsmedel öka längden patienten säger sig ett astmaanfall. Andra örter som vanligen används vid behandling av astma är: piper lungum, som bygger upp resistens mot inflammation och hjälper till att hålla luftvägarna från bromsande; Adhatoda vasica, som förvaltar de allergiska besvär i samband med astma; och thylophora asthmatica, ett antiinflammatoriskt, som fungerar som ett slemlösande.