Ayurvedisk Alkohol Behandlingar: Chennai

Ayurveda är ett system för hälsa, enligt vilken hälsa och helande sker när din nuvarande mentala och fysiska konstitution, eller dosha är i balans med den unika konstitution du hade vid befruktningen. Den naturliga element --- vatten, luft, utrymme, jord och eld --- komponera både kropp och själ. Utövandet av ayurveda sitt ursprung i Indien, och fortsätter att studeras i Chennai idag.

Dosha

Konsultera en kunnig ayurvedisk läkare innan du försöker behandla din egen doshic obalans. Din ayurvedisk läkare avgör din dosha enligt din Prakruti (kombinationen av element vid befruktningen) eller vrikruti, det elementära kombinationen tillfället uttryckt. Den Prakruti är konstitutionen kroppen vill återvända till och din vrikruti är föränderlig kombination av element som påverkar ditt nuvarande tillstånd av balans.

De delar av luft och utrymme i din mentala och fysiska varelse kallas vata. Inslag av jord och vatten kallas kapha. Inslaget av eld heter pitta. Elementen kan vara i överskott, eller bristfälliga, för Prakruti eller vrikruti. Vetenskapen om ayurveda är att balansera doshic obalanser genom kosten och med specifika medicinska behandlingar, såsom panchakarma, förfarandena renings. De flesta panchakarma behandlingar är icke-invasiv.

Alkohol Behandlingar

Användningen av alkohol rekommenderas inte för personer med en obalans i pitta eller kapha, och rekommenderas endast i små doser för en obalans i vata. Alkoholmissbruk, liksom andra beroenden, behandlas genom en minskning av dosen av den beroendeframkallande substansen. Panchakarma rekommenderas också för missbruk, och kan göras på en övervakad anläggning i Chennai. Alkohol missbruk kan innebära svåra abstinenssymtom och kräva läkarvård.

Matar

Ayurveda anser matsmältnings eld (agni) vid behandling av alkoholberoende. Att stimulera aptiten genom att använda en ingefära te, istället för att ha ett glas alkohol. Din ayurvedisk läkare i Chennai kan rekommendera avgiftning från starksprit genom att ersätta en växtbaserade vin som kumari asava (bitter aloe vera vin). Motion rekommenderas när begäret efter alkohol är närvarande. Ta en kort promenad i naturen för att distrahera dig från ditt sug efter alkohol. De abstinensbesvär från alkoholism likna de av hypoglykemi eller om någon med en pitta obalans. Ät tre måltider om dagen och mellanmål på frukt mellan måltiderna för att hjälpa till att reglera blodsockernivån.