Ayurveda Behandling för bipolär depression

Bipolär sjukdom, ett annat namn för manodepressiv sjukdom, får människor att lida störande humörsvängningar. Vacklande mellan hyper beteende och depression, manodepressiv episoder orsaka vissa människor att agera hänsynslöst eller ens försöka självmord. Läkare ordinera Litium, Paxil och andra antidepressiva läkemedel som konventionell behandling för bipolär sjukdom och dess depressiva symtom. Men Ayurveda, en alternativ medicin som härrör från traditionella läkemedel som används i Indien, kan hjälpa till att reglera bipolär depression hos många patienter.

Med hjälp av ayurvedisk massage och aromatiska oljor för att behandla depression

Ayurvediska metoder fokuserar på användning av örter, massage och andningsövningar för att uppnå mental och fysisk balans. Ayurvedisk massage och oljor är särskilt lugnande och hjälp för att lindra bipolär depression. En behandling som kallas Shirodhara lugnar kroppen genom att gnugga sesamolja, kärnmjölk eller kokos vatten i pannan för att stilla nerverna i huvudet och förbättra cirkulationen. Abhyanga, eller tillämpningen av aromatisk massage olja till kroppen, ger en lugn känsla som lyfter anden. Eftersom Ayurveda mästare naturliga lösningar på depression, lyssna på lugnande och upplyftande musik, meditation och spendera tid utomhus i solljus är också indikerade.

Ayurveda, örter och bipolär depression

Musta (Cyperus rotundus) används i små mängder på en återkommande basis för att reglera letargi och depression orsakad av bipolär sjukdom. Liksom de flesta örter som används i ayurvedisk medicin, kan den krossas till ett pulver och blandas med vatten eller andra vätskor som en dryck, bryggt som te eller tas som ett komplement i kapselform. Andra örter som rekommenderas för långsiktig användning inkluderar Vacha Rasayana, som finns som ett kosttillskott från många online holistiska butiker och Tinospora cordifolia, som används för att bekämpa svaghet i kropp och själ och förhindra infektioner.

Balanced Living Through Ayurveda

Att behandla bipolär depression med ayurvedisk medicin innebär dagliga jämvikten i de tre doshas --- vata, pitta och kapha. De doshas är kroppens tre energisystem. Vata (luft), Pitta (galla) och kapha (slem) bör hållas i lämplig balans. Detta tillstånd uppnås genom en riktig kost bestående av färsk frukt och grönsaker, nötter, honung, mjölk och torkad frukt. Undvik choklad, socker, kött och kryddig eller stekt mat för att balansera doshas och förbättra den mentala och känslomässiga tillstånd. Djupandning (andetag stiger från buken till lungorna) och yoga ställningar för att lugna kroppen är viktiga oavsett individens sinnesstämning. Människor som lider av bipolär depression kan dra nytta av dessa lugnande och balanserande asanas (övningar).