Axel & Elbow Rehabilitering Övningar

Axel och armbåge skador kan vara smärtsamt och begränsar rörelseomfång i dessa viktiga lederna. Följ instruktionerna från din läkare och sjukgymnast, oavsett om du återhämtar sig från en skada eller operation. Övningar kommer att hjälpa dig att återfå rörelseomfång och styrka i dessa muskler och leder.

Elbow Övningar för att stärka Lower Arm Muskler

Stretching och stärka musklerna mellan armbågen och handleden är bra terapi för armbåge problem, särskilt tennisarmbåge. Stretching både extensor och flexor musklerna genom att trycka tillbaka på handen som den är böjd vid handleden till cirka 90 grader från din underarm i endera riktningen. Samma muskler kan stärkas genom att hålla en vikt och dra upp medan du håller handen först palm ner och sedan palm upp, och sedan även sida till sida i en vridande rörelse som stärker avvikande, Pronator och Supinator muskler.

Övningar för att stärka biceps och triceps

Musklerna ovanför armbågen också behöver förstärkning. Din läkare kan berätta för dig om det är övningar som kan gynna ditt tillstånd, och bara försöka dem om de inte orsakar smärta. Börja med att hålla armen vid din sida, med armbågen böjd 90 grader och handflatan uppåt. Medan du trycker ner på din hand med din andra hand, försöka driva upp med handen. Håll i några sekunder och upprepa 10 gånger. Vänd sedan handen i sidled i en näve med knogarna utåt. Placera den andra handen under din näve och pressa ner med din näve, hålla i några sekunder och sedan upprepa 10 gånger. När du arbetar upp styrka, börja använda ett motstånd band och vikter för att ytterligare bygga upp styrka i armbågen.

Shoulder Övningar

Ansatsen har normalt ett brett utbud av rörelse, och det viktiga är att hålla sig i rörelse det om inte din läkare särskilt har sagt att inte. Börja med att göra övningar utan vikter eller band motstånd, och sedan lägga till dem i som du har möjlighet att utvecklas i ditt rörelseomfång och styrka. Börja med armen mot kroppen och lyfta upp den rakt framför dig. Sedan, återigen börjar på sidan, lyfta armen upp i sidled. Sedan från denna sidled läge, flyttar din arm tills det är hela vägen över bröstet, pekar förbi motsatt axel. Gör alla dessa för 15 repetitioner med en paus på ungefär en minut mellan varje övning.