Auto-immune Bone Marrow Disease

Auto-immune Bone Marrow Disease

Auto beenmerg ziekte het gevolg van het immuunsysteem aanvallen zijn eigen cellen, en dus kan fataal zijn. De diagnose van de ziekte is een lange procedure die medische expertise vereist. Medicatie, transfusies en beenmergtransplantatie worden uitgevoerd om leed van de patiënt te verlichten. Deze behandelingen respijt om de patiënt tijdelijk te verlenen, echter de symptomen meestal voordoen.

Wat Is Autoimmune Bone Marrow Disease?

Een zachte weefsel in de botten die bloedcellen maakt wordt het beenmerg. Het produceert drie verschillende soorten bloedcellen: rode bloedcellen, die zuurstof naar verschillende delen van het lichaam; witte bloedcellen, die ziekten te bestrijden; en bloedplaatjes, die het bloed stollen. Auto beenmerg ziekte wordt veroorzaakt wanneer het organisme in staat is zijn eigen cellen herkennen, waardoor een immuunreactie tegen zijn eigen cellen. Erfelijkheid een belangrijke factor bij het verlenen individuen gevoelig voor auto beenmerg ziekte. In zijn boek "Vrouwen en auto-immune aandoeningen," Robert G. Lahita noemt "vijfenzeventig procent van de slachtoffers van auto beenmerg ziekte in Amerika vrouwen, mogelijk door meer ontstekingsreactie."

Symptomen

Zachtheid van botten en pijn, hoofdpijn, zwakke verbindingen en wallen van verschillende organen, zoals de milt, lever en nieren, zijn enkele van de bekende symptomen van beenmerg ziekte. Wanneer de rode bloedcellen significant verlaagt, veroorzaakt bloedarmoede, die kunnen wijzen beenmerg ziekte. Frequente infecties en het onvermogen van de patiënt om te reageren op algemene geneeskunde signalen die niet te verwaarlozen.

Diagnose

Accurate diagnose van de ziekte afhankelijk is na de precieze geschiedenis van de patiënt, lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek en X-ray. Ricard Cervera, in zijn boek, "Diagnostic Criteria In Auto immuunziekten" staten, "soms auto antilichamen worden geïnjecteerd; het niveau van auto-antilichamen wordt berekend om een ​​gedetailleerde analyse van de ontwikkeling van de ziekte." Een monster van het beenmerg kunnen ook evaluatie geëxtraheerd in een laboratorium.

Behandeling

Raadpleging van een specialist is verplicht. Artsen dienen geneesmiddelen de respons van het immuunsysteem vertragen maar dat ook geldt vermogen van het systeem om andere ziekten te bestrijden. Het immuunsysteem van het lichaam verzwakt en de patiënt niet in staat is om zelfs kleine kwaaltjes te bestrijden, zoals griep. Patiënten moeten vaak worden opgenomen in het ziekenhuis en blijven voortdurend onder medisch toezicht. Bloedtransfusies worden uitgevoerd in het geval het aantal rode bloedcellen afneemt tot onder een veilig niveau. Bestraling en chemotherapie zijn ook gebruikt in de behandeling.

Beenmergtransplantatie

In sommige gevallen is het mogelijk om stamcellen trekken van een donor naar een ander. Artsen bepalen de verenigbaarheid van de donor naar de ontvanger voordat de procedure wordt uitgevoerd, om de kans op succes.