Audio Sensory Processing Disorder

Audio Sensory Processing Disorder

Er wordt geschat dat tussen de 3 en 5 procent van de kinderen die de schoolgaande leeftijd zijn gediagnosticeerd met een audio-zintuiglijke verwerking stoornis. De aandoening wordt ook gediagnosticeerd bij volwassenen, maar de meerderheid van de gevallen gevonden zijn boven de leeftijd van 60. De normale oor functies betrekken geluid afkomstig van het trommelvlies en het transformeren van de geluiden in neurale signalen die kunnen worden herkend door de hersenen. Maar voor een persoon die is gediagnosticeerd met audio zintuiglijke verwerking stoornis, is er een breuk in de hoorzitting proces.

Identificatie

Audio zintuiglijke verwerking stoornis of gewoon, audio processing stoornis (APD) is een zintuiglijke aandoening waarbij de auditieve verwerking in de hersenen niet goed herkennen en interpreteren van geluid. Volgens het National Institute on Doofheid en andere communicatie-Disorders (NIDCD), mensen die last hebben APD hebben moeite met het herkennen van zeer kleine verschillen in woorden die gelijk klinken, ondanks het feit dat de woorden worden gesproken met duidelijkheid en op een hoorbaar niveau.

Oorzaken

De oorzaak van audio sensomotorische integratie stoornis is niet geheel duidelijk maar verbindingen gevonden tussen de conditie en chronische oorontsteking. Kinderen Gezondheid legt ook uit dat hoofdletsels en loodvergiftiging ook een rol kunnen spelen bij het ontwikkelen van de stoornis. Maar in sommige gevallen is er vrijwel geen bewijs bevestigen dat hoofdtrauma of een andere ziekte heeft toegeschreven aan de ontwikkeling van audio sensomotorische integratie stoornis derhalve de redenen voor de aandoening onbekend.

Symptomen

De symptomen van audio zintuiglijke verwerking stoornis variëren en zijn niet indicatief voor eventuele onderliggende aandoeningen of verminderde intelligentie. In feite, kunnen mensen die zijn gediagnosticeerd met de aandoening geen andere tekenen van gehoorverlies en lichamelijke of geestelijke stoornissen vertonen. De Universiteit van Rochester Medical Center legt uit dat er bepaalde gedragingen en taken dat mensen die APD ervaring vanwege hun problemen erkenning. Een persoon met APD kan moeilijkheden verbaliseren en het aangaan van lange gesprekken, het begrijpen van wat er te lezen, het maken van aantekeningen en het leren van een vreemde taal. Hij kan ook moeite hebben met het begrijpen van wat er wordt gesproken in een luide omgeving en hebben ook moeite uitoefening van telefoongesprekken. Het is ook belangrijk op te merken dat de verantwoordelijkheid voor het erkennen van het geluid van noten op een toonladder ook problematisch kan zijn voor mensen met APD.

Diagnose

Een auditieve verwerking test wordt uitgevoerd wanneer de audio zintuiglijke verwerking stoornis wordt vermoed. Echter, veel audiologen adviseren alleen het uitvoeren van de test op kinderen van zeven en hoger. Wachten voor het kind tot zeven jaar oud bereiken zorgt ervoor dat de neuronen in de hersenen voldoende gerijpt om een ​​betrouwbaar resultaat te krijgen. Experts op Appalachian Audiologie van Knoxville, Tennessee melden dat de auditieve verwerking test is in staat om overtuigend te bepalen waar de auditieve verwerking moeilijkheden ontstaan, zodat strategieën kunnen worden ontwikkeld om het tekort erkenning aan te pakken.

Behandelingen

Het begrip en de ontwikkeling van de behandeling opties voor mensen met audio zintuiglijke verwerking stoornis blijven uitbreiden. In het boek met de titel "Als de hersenen niet kan horen: Het ontrafelen van het mysterie van auditieve verwerking," auteur Teri James Bellis laat zien dat er geen "single" behandeling die de aandoening kan oplossen. De complexiteit van de aandoening noodzakelijk maakt een combinatie van methoden gebruiken om horende herkenning. Om deze reden zal therapeuten gebruik maken van verschillende technieken, zoals het auditief geheugen verbetering, elektronische auditieve trainers, milieu-aanpassingen en auditieve integratie om de juiste gehoor vervorming helpen.