Attention Deficit Symptomen

Veel mensen met een korte aandachtsspanne geloven dat ze Attention Deficit Disorder (ADD), maar er is meer aan de stoornis dan simpelweg scatterbrained. ADD heeft specifieke symptomen die wijzen op een nauwkeurige diagnose.

Terminologie

ADD en ADHD zijn twee namen voor dezelfde aandoening. Er zijn drie typen ADHD: Overwegend onoplettend, overwegend hyperactief-impulsief en gecombineerd. Mensen kunnen de term ADD gebruiken om de onoplettende type ADHD betekenen.

Hyperactieve-impulsieve symptomen

Je kan overmatige energie hebben, het gevoel dat je niet stil kan zijn, fidget veel en te onderbreken mensen vaak. Je mag overmatig praten of moeite hebben op je beurt wacht.

Onoplettend Symptomen

Onoplettende symptomen zijn onvermogen om zich te concentreren, niet voltooien van taken op tijd, geen aandacht als mensen tegen je praten, het maken van slordige fouten en ongewoon vergeetachtig.

Diagnose

Om te worden gediagnosticeerd met ADD, moet je de symptomen zijn begonnen voordat je zeven jaar oud waren en ten minste zes maanden heeft geduurd. De symptomen moeten een negatieve invloed hebben op ten minste twee gebieden van uw leven, zoals school, werk, familie of sociale situaties.

Risicofactoren

Uit onderzoek blijkt er een sterke genetische component aan toe te voegen; een op de vier mensen met ADD heeft een naast familielid met de aandoening. Moeders die roken of drugs gebruiken tijdens de zwangerschap hebben meer kans op kinderen met ADD hebben als goed, en de blootstelling aan lood tijdens de kindertijd kan de aandoening veroorzaken. Prematuren hebben ook een verhoogd risico op het ontwikkelen van ADD.