Att minska fetma i Amerika

Det amerikanska Department of Health och Human Services uppskattar nästan 65 procent av vuxna amerikaner är överviktiga, med 31 procent som klassificeras som feta. Enligt kirurgen allmänhet är fetma den snabbast växande orsaken till sjukdom och död i Amerika.

Signifikans

USA rankas som nr 1 bland alla länder för att ha den högsta fetma takt. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, har fetmarelaterade dödsfall stigit till mer än 300.000 per år, andra bara till tobaksrelaterade dödsfall.

Geografi

Baserat på statistik som underhålls av Centers for Disease Control and Prevention, sydstaterna och de som ligger längs Rust Belt rankas högst i fetma. Staterna i väst och New England har de lägsta fetma.

Egenskaper

Regeringens politik måste införas på både federal och lokal nivå, inställning sundare näringsrika normer för livsmedel i skolor och varuautomater. Staterna bör också arbeta för att förbättra tillgången på billig, näringsrik mat i låginkomstområden att minska konsumtionen av billiga snabbmatsalternativ. Att skapa fler parker och trottoarer kan bidra till att öka den fysiska aktiviteten bland amerikaner.

Överväganden

Eftersom vissa fall av fetma kan orsakas eller förvärras av vissa sjukdomar som diabetes, sköldkörtelsjukdom eller autoimmuna sjukdomar, ha tillgång till sjukvård måste göras tillgängliga så de som är feta kan söka behandling.

Effekter

Främja hälsosamma livsstilsförändringar genom rätt kost och fysisk aktivitet kan minska antalet fetmarelaterade sjukdomar, vilket minskar de miljontals dollar i vården spenderas på fetmarelaterade sjukdomar, sjuklighet och dödlighet kostnader.