Återhämtning från neuropati

Neuropati är nervskada. Det har många möjliga orsaker, och chanserna till återhämtning från neuropati beror på orsaken. Ju tidigare diagnosen ställs och behandling påbörjas, desto större är chansen att sjukdomsförloppet kan vändas eller bromsas.

Fakta

När orsaken till neuropati är känd och behandlas, är möjligheten till återkrav mycket bra. I vissa fall kan nervskada bli permanent.

Orsaker

En av de vanligaste orsakerna till neuropati är diabetes. När diabetes är välkontrollerad, det finns en god chans att neuropati kan stoppas från att gå framåt. Vissa ärftliga sjukdomar kan orsaka neuropati, såsom Charcot-Marie-Tooth. Återhämtning från neuropati är mindre troligt med denna typ av störning. När neuropati orsakas av alkoholism eller exponering eller giftiga kemikalier, det finns en god chans till återhämtning om orsaken elimineras.

Behandling

När den underliggande orsaken är känd behandling för neuropati innebär styrning av orsaker, såsom diabetes eller alkoholmissbruk. Mediciner kan förskrivas för att lindra smärta, men kommer inte att leda till återhämtning.

Överväganden

Det är inte alltid möjligt att identifiera orsaken till neuropati. Om orsaken inte är känd, är svårare att behandla och mindre sannolikt att resultera i återhämtningsnervskador.

Förebyggande / Lösning

En hälsosam kost rik på frukt, grönsaker och fullkorn kan uppmuntra återhämtning från neuropati. Undvik giftiga kemikalier och trånga lägen, vilket kan leda till nervskador.