At Home Fysiotherapie Programma's voor COPD

At Home Fysiotherapie Programma's voor COPD

COPD of chronische obstructieve longziekte, kan goed reageren op fysiotherapie programma geoefend thuis. In een vergelijking uitgevoerd door American College of Chest Physicians, de resultaten toonden aan dat patiënten die een regime gevolgd thuis voor 12 weken deed het beter op lange termijn dan degenen die het ziekenhuis poliklinische therapie gehad voor dezelfde periode.

Medisch Toezicht

Voordat u begint met een thuis fysiotherapie-programma, moet u een arts te raadplegen voor advies over de mate van de uitoefening van die veilig is voor u specifiek.

Een fysiotherapeut zal in het algemeen toezicht thuis fysiotherapie-programma's, en hij zal uw vooruitgang en veranderingen aan te brengen indien nodig. De therapeut kan ook voorstellen om te vragen uw arts als een of drugs gunstig kan zijn.

De basis van elke therapie is oefening om de spieren die zeggenschap ademhaling, alsmede degenen die u in staat om te blijven lopen zonder belasting voor het algemene welzijn te versterken.

Oefeningen en beperkingen

Een regel is duidelijk: stop met roken. Patiënten moeten blootstelling vermijden aan een airborne verontreinigende stoffen, met inbegrip van tweedehands sigarettenrook. Allergenen zal ook kortademigheid (dyspnoe).

Ademhalingsoefeningen (diepe, langzame ademhaling) bijdragen aan de versterking van de betrokken spieren. Dit is vooral belangrijk voor zittende personen. Walking helpt de bloedtoevoer naar de benen. Dit met de verhoogde zuurstof in het bloed, zal helpen verminderen been.

Het gebruik van een incentive spirometer is een uitstekend ademhalingsoefening tool die verbetering meet met ademhalen. Door het nemen van een diep adem, hield het ten minste vijf seconden en verdrijven, zal de indicator stijgt op het gereedschap en markeer de voortgang. De ademhaling die nodig is om de meting uit te voeren is op zichzelf de oefening. Een spirometer is verkrijgbaar bij drogisterijen en online voor ongeveer $ 10 per april 2010.

Een andere oefening is om getuite lippen ademhaling gebruiken. Merck zegt: "Mensen worden ingeleerd of vaak ontdekken door zelf-om uit te ademen tegen gedeeltelijk gesloten (getuite) lippen, alsof het voorbereiden te fluiten Deze maatregel verhoogt de druk in de luchtwegen en helpt te voorkomen dat ze instorten De training veroorzaakt geen nadelige gevolgen.. , en sommige mensen de gewoonte aannemen zonder instructie. "

Gewoon rechttrekken van uw rug, of staan ​​of zitten, en houdt deze positie gedurende 30 seconden in een tijd zal uw core spieren te versterken. Deze positie verhoogt het gemak van de luchtstroom in de longen.

Als u lijdt aan COPD, moet een trainingsprogramma van de goedkeuring van een arts of fysiotherapeut moet voor de aanvang van het.

Andere behandelingen

In meer gevorderde gevallen kan een arts een patiënt aan de zuurstof therapie te starten. Artsen een patiënt zuurstof te maken voor een bepaalde tijd per dag en vervolgens verhogen of verlagen als de noodzaak zich voordoet. Sommige patiënten zijn aan de zuurstof 24 uur per dag. Test zal bepalen of Medicare de behandeling dekt. Er zijn geen schadelijke effecten van zuurstof therapie.

Hoewel niet als een therapie, zijn er medicijnen om de symptomen van COPD te verlichten. Deze luchtwegverwijders dat ook te doen; verwijden de luchtwegen op een korte termijn. Neem ze alleen op advies van een arts. Ipratropium wordt verkocht onder de merknaam Atrovent en, in combinatie met albuterol sulfaat, wordt verkocht als Combivent. De uiteindelijke beslissing om deze medicijnen te gebruiken moet worden gemaakt door de patiënt na het afwegen van de risico's van bijwerkingen.

Therapie geen Cure

Therapie zal niet genezen van COPD, maar het zal de voortgang bij patiënten te vertragen met matige tot ernstige luchtstroom inname. Alle medische bronnen benadrukken dat je oefeningen moet blijven eventuele winsten te behouden.