Astrocytoom bij volwassenen

Ook wel glioom, astrocytoom is een vorm van kwaadaardige tumor gevonden in de hersenen dat verantwoordelijk is voor ongeveer 8,5 procent van alle hersentumoren, volgens de American Society of Clinical Oncology. Terwijl astrocytomen zijn een van de meest voorkomende vormen van hersentumoren bij kinderen, de tumoren beïnvloeden ook volwassenen.

Identificatie

Astrocytomen zijn kankergezwellen die zich ontwikkelen in gliacellen of astrocyten in je hersenen. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor de gezondheid van de zenuwcel en de goede werking door je hele lichaam en meestal te ontwikkelen in de pijnappelklier in volwassenen.

Soorten

Astrocytoom krijgt een klasse of fase een tot vier basis van de grootte van de tumor en hoe snel het groeit.

Symptomen

Symptomen van een astrocytoom bij volwassenen omvat abnormale houding, verminderd gevoel beperkt tot een deel van je lichaam, dubbel of verminderd gezichtsvermogen, ernstige stemmingswisselingen, hoofdpijn, gehoorverlies, geheugenverlies, epileptische aanvallen, spraak problemen, braken en zwakte.

Behandeling

Wanneer de astrocytoma in een plek waar het kan worden verwijderd, artsen gebruiken operatie om de kanker te behandelen. Bestraling en chemotherapie zijn ook gebruikt in sommige gevallen ervoor te zorgen dat alle kanker werd verwijderd of in gevallen waarin chirurgie geen optie.

Prognose

De vijf-jaars overlevingskans voor astrocytoom bij volwassenen is ongeveer 40 tot 60 procent, afhankelijk van Cancer Research UK.