Astma preventiemethoden

Volgens het Nationaal Instituut voor Allergie en Infectieziekten, meer dan 300 miljoen mensen wereldwijd zijn getroffen met astma, terwijl 23 miljoen volwassenen en kinderen worden getroffen in de Verenigde Staten. Elk jaar, duizenden mensen zijn in het ziekenhuis voor ernstige astma-aanvallen, waarvan sommige kunnen worden voorkomen. Hoewel dit is een chronische, ongeneeslijke aandoening is beheersbaar. Stappen worden ondernomen om het aantal aanvallen u lijdt verminderen.

Wat is astma?

Astma is een aandoening waarbij de luchtwegen van de longen ontstoken en vernauwd, waardoor de bronchiale wanden te scherpen. Dit resulteert in geblokkeerde luchtwegen, of een astma-aanval. De symptomen van een astma-aanval is afhankelijk van het individu; daarom elke patiënt een behandelplan op maat van hun eigen behoeften.

Identificeer Uw Triggers

Elke persoon die lijdt aan astma heeft zijn eigen trekker of triggers die een astma-aanval vonk. Het kon Tante Kate's trouwe katachtige Morris, of oom Don's eindeloze stroom van sigarettenrook zijn. Als je eenmaal weet wat triggers uw astma-aanvallen, kunt u voorkomen dat de triggers, waardoor een aanval voorkomen voorkomen.

Gebruik een Peak-Flow Meter

Een peak-flow meter is ontworpen om te meten hoe de lucht uit je longen in een snelle ademhaling, of uw vermogen om lucht uit je longen. Toezicht op uw longfunctie met uw peak-flow meter kan aangeven wanneer je longen niet functioneren op hun hoogtepunt.

Voor veel astmapatiënten, het helpt om de symptomen van een naderende astma-aanval zoals piepen, kortademigheid en hoesten herkennen. Echter het gebruik van uw peak-flow meter kan een slechte longfunctie geven voordat de symptomen beginnen, waarschuw je om het rustig aan te doen die dag.

Leer om je aanvallen Early Identificeer

Hoe eerder u een aanval te identificeren, hoe minder ernstig het kan zijn. Het kan ook betekenen dat er minder medicatie om uw symptomen onder controle.

Als u uw longfunctie hebben gecontroleerd op de dag en de resultaten waren laag, kan dit betekenen dat er een aanval op de horizon. Om deze aanval te voorkomen, neem je medicijnen zoals voorgeschreven en onmiddellijk stoppen met wat je aan het doen bent, geven je longen een pauze.

Gebruik Airconditioning

Airconditioning kan helpen de hoeveelheid pollen in uw huis van bomen, gras en onkruid te verminderen. Het verlaagt ook de vochtigheid binnen, terwijl het verminderen van uw blootstelling aan huisstofmijt. Elimineren van deze kan u helpen een beetje makkelijker te ademen.

Blijven actief

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, mensen met astma kunnen nog steeds actief en oefening zijn voor ten minste 30 minuten per dag. In feite kan regelmatige lichaamsbeweging versterken het hart en de longen, en kunnen zelfs de symptomen van astma.

Als oefening toevallig een van uw triggers zijn, kunt u in staat om uw medicatie in te nemen voordat je oefening, het helpen voorkomen van een episode uit plaatsvindt. U kan ook nodig zijn om periodiek te rusten, vooral als je begint te kortademig voelen.