Astma Inhaler Technieken

Astma Inhaler Technieken

De astma-inhalator biedt medicatie voor het voorkomen en behandelen van de symptomen van astma. Sommige mensen die last hebben van astma moet een inhalator regelmatig gebruiken, terwijl sommige mensen met minder ernstige astma alleen zou kunnen gebruiken van een inhalator voor de training of bij het vechten van een infectie van de luchtwegen. Inhalers effectief, goedkoop, gemakkelijk, gemakkelijk draagbaar en gemakkelijk te gebruiken. Door het gebruik van een aantal eenvoudige aanwijzingen en het verkrijgen van een beetje oefening, kunt u gemakkelijk leren om een ​​astma-inhalator te gebruiken.

Voorbereiding

Verwijder de plastic dop van het mondstuk van de inhalator. Schud de inhalator bus gedurende enkele seconden. Houd de bus met de duim onder het mondstuk en uw wijsvinger en middelvinger op de bovenkant van de bus. Adem in en adem langzaam een ​​paar keer, in een poging om te ademen in en uit zo veel mogelijk lucht. Op de laatste adem uit de praktijk, moet u alle lucht die je kunt uitblazen van je longen als je de inhalator om je mond te verhogen.

Inhaleren

Na volledig uitademen, je mond open en steek het mondstuk van de inhalator. Sluit uw lippen rond het mondstuk, en zorg ervoor dat je tong onder het mondstuk en niet direct voor het gat. Als u gebruik maakt van een inhalator afgemeten dosis, drukt u op de bus naar beneden met behulp van uw wijsvinger en middelvinger terwijl gestaag inademen. Dit zou een dosering van de spray afgeven. Als je een spacer op inhalator afgemeten dosis, zal de afstandhouder de medicatie houden tot u de tijd om het te inhaleren hebben gehad. Een spacer maakt het makkelijker voor de spray om direct naar je longen, en niet alleen aan de binnenkant van je mond en keel. Ook kunt u de medicijnen langzamer inademen. Als u gebruik maakt van een droogpoederinhalator, zal een snelle, diepe adem in de geneeskunde los.

Afwerking

Na toedienen van de eerste dosis van de spray, blijven zo lang mogelijk inhaleren. Zodra je longen vol zijn, houd je adem in gedurende ongeveer 10 seconden. Na 10 seconden voorbij, langzaam uitademen. Controleer de aanwijzingen op uw inhalator om te zien of je wordt verondersteld om een ​​of twee pufjes van de medicijnen in te nemen. Als je niet aanwijzingen op uw inhalator, raadpleeg dan uw arts of apotheker om te zien of je nodig hebt om deze procedure te herhalen, waardoor het inademen van twee doses van de spray elke keer.