Astma Effecten

Astma Effecten

Astma treft ongeveer 300 miljoen mensen over de hele wereld, en is gevonden om de nummer een reden voor de hospitalisatie van kinderen. Volgens The Collaborative op gezondheid en milieu, astma is verantwoordelijk voor een ieder in 250 doden in de hele wereld, en de aantallen blijven stijgen. De effecten van astma kan verwoestende zijn, vooral wanneer ademhalingsmoeilijkheden beginnen te beïnvloeden de kwaliteit van leven.

Wat is astma?

Astma is een chronische longaandoening die levensbedreigend kan zijn als niet geslaagd. De National Heart Lung and Blood Institute legt uit dat astma veroorzaakt vaak piepende ademhaling, een gevoel van beklemming op de borst en een hoest die vooral lijkt in de avond en in de ochtend uren. Kortademigheid is ook een gemeenschappelijk kenmerk van astma.

De Attack

Een astma-aanval wordt veroorzaakt door een vernauwing of een ontsteking van de luchtwegen en wordt vaak in gang gezet door een astma-trigger, zoals allergenen, stress, zware inspanning, infectie of het weer. Astma-aanvallen die kunnen worden bediend met inhalator een noodsituatie astma zijn meestal mild, maar een volledige klap astma-aanval die niet reageert op de corticosteroïd inhalator een noodsituatie zal medische hulp nodig hebben. De American Lung Association waarschuwt dat een ernstige astma-aanval vereist een snelle reis naar de eerste hulp voor de ademhaling van de patiënt volledig is aangetast door de gevolgen van astma.

Peak Flow Meter

Een peak flow meter kan de effecten die astma heeft op de luchtwegen te meten. Longfunctie wordt gemeten door een stijging of daling van de peak flow metingen op de meter. Volgens Academy of Allergy Asthma and Immunology, wanneer piekstroom wordt afgenomen van een medicijn verhoging kan worden gerechtvaardigd. De peak flow meter kan ook worden gebruikt om de effecten van astma medicatie nemen. Na het nemen van een astma-medicatie, kan de patiënt een diep adem en blaas in de peak flow meter om te zien of de medicatie is het verbeteren van hun longfunctie of als de astma blijft aanhouden.

Corticosteroïden

Corticosteroïden zijn synthetisch geproduceerde chemicaliën die zijn bedoeld om de natuurlijke steroïden in het lichaam na te bootsen. Geïnhaleerde corticosteroïden, zoals die in een astma pomp kan helpen om de schadelijke effecten die astma heeft op de luchtwegen luchtwegen keren. Corticosteroïden hebben bijwerkingen die niet kan alles wat aantrekkelijk voor sommige patiënten. Mayo Clinic meldt dat inhalatiecorticosteroïden keelpijn, heesheid, hoesten en een droge mond kunnen veroorzaken. Maar vergeleken met de effecten die een volledige geblazen astmaaanval heeft op de longen, deze bijwerkingen minuut.

Secondhand Smoke

Volgens het United States Environmental Protection Agency, passief roken is een astma-trekker. Hoewel de effecten van passief roken zijn niet veilig voor elke leeftijdsgroep, kinderen met astma zijn zeer kwetsbaar. Kinderen ademen sneller en nemen meer lucht dan volwassenen. Daarom, kinderen nemen meer passief roken dan volwassenen. Bij passief roken veroorzaakt astma, kan het hoesten en een piepende ademhaling die wordt ervaren worden versterkt. De rook ook de neiging om de luchtwegen die al ontstoken irriteren door de astmatische reactie.