Assisted Living Vs. Verzorging

In het verleden, senioren die zorg nodig, gehandicapten of mensen met psychische handicaps moest naar een verpleeghuis als ze niet kon zorgen voor zichzelf. Dat veranderde in de jaren 1990, toen begeleid wonen woningen begonnen populariteit wint als alternatief voor de typische verpleeghuis. Nu zijn er allerlei begeleid wonen en persoonlijke verzorging huizen om uit te kiezen wanneer zij beslissen welke plaats het beste past bij uw geliefde. Toch kan het nog steeds verwarrend zijn, tenzij je begrijpt wat begeleid wonen en persoonlijke verzorging woningen kunnen aanbieden.

Wat is het verschil?

Er is niet veel verschil tussen een begeleid wonen voorziening (ALF) en een persoonlijke verzorging thuis. In verschillende staten en gemeenschappen, begeleid wonen is de algemene term voor elke faciliteit die is niet een verpleeghuis. U kunt vinden zorgwoningen onder een aantal namen: persoonlijke verzorging woningen, verzorgingshuizen, thuiszorg, volwassen pleeggezinnen, pensionering gemeenschappen, senior gemeenschappen of community-based care voorzieningen.

Grootte van voorzieningen

Er zijn veel verschillende maten van faciliteiten. Ze kunnen variëren van kleine installaties met 4-5 mensen, tot een capaciteit van enkele honderden senioren. Veel van de nieuwere modellen van begeleid wonen hebben grote, ruime appartementen, en de meeste bewoners hebben hun eigen appartement, vaak met een kitchenette.

Soorten diensten die

Zorgwoningen worden niet verpleeghuizen. Bewoners kunnen en vaak handhaven van een hoge mate van zelfstandigheid, terwijl het leven in een ALF. Maar hulp is er als dat nodig is, en sommige van de aangeboden diensten zijn baden / dressing hulp, wandelen en overdragen, medicatie administratie, het regelen arts afspraken, toiletbezoek behoeften, persoonlijke hygiëne, wasservice, en winkelen. Bovendien, deze faciliteiten hebben sociale en recreatieve activiteit programma's ontwikkeld om bewoners actief te houden.

Who Needs One?

Sommige bewoners te helpen met een paar van hun dagelijkse activiteiten, zoals aankleden hulp of hulp in of uit bed hoeft alleen. Anderen hebben meer zorg, en soms moet je misschien niet in staat zijn om die zorg te bieden voor uw geliefde thuis. Vaak factoren zoals uw geliefde dat zij gevaar lopen om te vallen of het hebben van de ziekte van Alzheimer het noodzakelijk de behoefte aan een faciliteit die 24 uur per dag toezicht en zorg kan bieden.

Monitoring van voorzieningen

Elke staat houdt toezicht en licenties alle begeleid wonen. Deze agentschappen zijn degenen die de regels voor voorzieningen te volgen schrijven, en landmeters inspecteren ze om de één tot twee jaar om ervoor te zorgen dat elke faciliteit voldoet aan de wet- en regelgeving van de staat.