Asperger met een bipolaire stoornis

Omdat de symptomen van het syndroom van Asperger en bipolaire stoornis vergelijkbaar kan zijn, is het vaak voor mensen worden gediagnosticeerd met één of de andere wanneer ze echt beide. Het is niet ongewoon voor de twee voorwaarden om samen te komen, maar het hebben van comorbide stoornissen presenteert extra uitdagingen in het behandelen en leven met de voorwaarden.

Het begrijpen van het Syndroom van Asperger

Asperger (Asperger of het Syndroom van Asperger of Disorder) is een ontwikkelingsstoornis in het autismespectrum. Mensen met Asperger hebben de neiging om een ​​of twee zeer gerichte belangen hebben en kunnen praten uitgebreid over hen, zonder het te merken wanneer anderen groeien verveeld of ongeïnteresseerd in het gesprek. Ze zijn niet goed in het begrijpen van lichaamstaal of interpreteren van gezichtsuitdrukkingen en kan heel formeel spreken, alsof ze het lezen van een encyclopedie. Het is voor hen moeilijk om emoties of standpunten van anderen te begrijpen. Ze hebben een harde tijd begrip sarcasme of idiomen (zinnen als "piece of cake" of "hit the road"). Zij kunnen onhandig bewegen, met een stijve of onhandige manier van lopen. Veel mensen met Asperger hebben verschillende stemmingswisselingen. Het onvermogen om te begrijpen wat er in sociale situaties kan leiden tot frustratie en woede, het creëren van gedragsproblemen en driftbuien.

Inzicht in bipolaire stoornis

Bipolaire stoornis wordt gekenmerkt door sterke verschillen in de stemming, tussen extreme pieken (manie) en dieptepunten (depressie). Manische toestanden worden gekenmerkt door extreme geluk of prikkelbaarheid, snelle gedachten, het gevoel dat je nodig hebt om met honderd dingen tegelijk te doen, een onvermogen om zich te concentreren op iets, slecht oordeel, buitensporige risico's in activiteiten zoals de uitgaven, het rijden en seks, en slapeloosheid. Depressie vindt mensen verdrietig voor weken in een tijd, in de overtuiging dat ze waardeloos zijn of de schuld voor de problemen van iedereen. Zij kunnen een verhoging hebben of verlagen van de eetlust of slaap, lijken apathisch, en interesse in dingen die ze gebruikt om te genieten van verliezen. Ernstige depressie kan leiden tot suïcidale gedachten en pogingen. Een gemengde toestand combineert zowel manische en depressieve elementen, met mensen die vaak het gevoel waardeloos en verdrietig, maar het nemen van risico's en anders gedragen als in een manische toestand.

Moeilijke Diagnose

Het kan moeilijk zijn om bipolaire stoornis en andere psychiatrische aandoeningen bij iemand die Asperger stoornis te diagnosticeren. Artsen kunnen hun klachten toeschrijven aan de ontwikkelingsstoornis en niet van mening dat er een andere, niet-gediagnosticeerde stoornis zou kunnen zijn. Omdat mensen met Asperger zijn vaak minder sociale dan mensen in het algemeen, hun zwaarmoedigheid laat relaties - een belangrijke factor in de diagnose bipolaire stoornis in de algemene populatie. Depressieve apathie kan gezien worden als de sociale tekort in Asperger. Wat lijkt op de dwangmatige behoefte om alles over een onderwerp van belang, vaak voor bij mensen met Asperger weet, kan echt de impulsiviteit en dwangmatig rijden van een bipolaire stoornis.

Hulp krijgen

Voor het maken van een diagnose, moet uw arts een uitgebreide medische anamnese af te nemen, met inbegrip van alle psychiatrische ziekten onder familieleden. Hij zal zorgvuldig beoordelen van de symptomen, wijzend op de ernst en de duur van stemmingswisselingen en andere symptomen. In het geval van de diagnose van kinderen, kan de arts hun gedrag in de loop van een aantal bezoeken te observeren om een ​​nauwkeurige meting van hun gedrag te krijgen. Schildklier problemen kunnen symptomen die lijken op een bipolaire stoornis te veroorzaken, zodat de arts een bloedonderzoek kan bevelen uit te sluiten dat uit.

Behandeling

Er zijn medicijnen beschikbaar voor de behandeling van bipolaire stoornis bij mensen met Asperger. Mensen die medicijnen voor bipolaire moeten zorgvuldig worden gecontroleerd op bijwerkingen. Sommige antipsychotica voorgeschreven voor een bipolaire stoornis kan onwillekeurige bewegingen bij kinderen veroorzaken; het risico van deze hoger is in kinderen met Asperger. Vanwege de mogelijke tekorten communicatie, is het essentieel om goede nota van elke atypisch gedrag te maken bij mensen met Asperger die het nemen van elke vorm van medicatie.

Therapie kan helpen de symptomen te begrijpen en te leren om ze te beheren. Gemiddeld tot hoog IQ is een onderdeel van Asperger, zodat de therapie zeer effectief in het onderwijs over de aandoeningen kunnen zijn.