Arts Makeup Aanbevelingen voor Rosacea

Arts Makeup Aanbevelingen voor Rosacea

Rosacea is een huidaandoening, die, zoals gedefinieerd door de National Rosacea Society, zorgt ervoor dat de huid tot onvoorspelbare flare-ups hebben. De flare-ups, die meestal verschijnen op het gezicht, in de vorm van rode vlekken op de wangen, neus, kin of het voorhoofd. Hoewel rosacea is niet levensbedreigend, is het uitgegroeid tot een leven verstoring van velen omdat het ervoor zorgt dat ze onzeker zijn over hun huid. Met een paar eenvoudige richtlijnen, kan make-up een geweldige manier om de symptomen van rosacea te maskeren zijn.

Gezicht Primer

Een groen getinte gezicht primer, aangebracht vóór stichting, is gunstig voor mensen met rosacea, omdat niet alleen een primer hulp make-up blijven langer, maar de groene tint zal eventuele roodheid van de huid en zelfs uit de huid toon opheffen. Bovendien moet de primer ook UVA en UVB bescherming tegen de zon bevatten.

Foundation en Concealer

Waterdichte en zware funderingen kunnen irritatie voor mensen met rosacea veroorzaken en moeten daarom worden vermeden. Het beste alternatief is om een ​​lichte, olievrije foundation die siliconen en SPF bevat te gebruiken. De silicone zal fungeren als een barrière op de huid en irritatie te voorkomen, terwijl de SPF bescherming tegen de zon, dat is een andere oorzaak van rosacea flare-ups zal bieden. Concealers ook olie-vrij. Zorg ervoor dat foundation en concealer kleuren die er natuurlijk uitzien en roodheid te verbergen te kiezen.

Blush

Mensen met rosacea moet kiezen voor een blush die is op basis van mineralen en zeer pure. Hoog gepigmenteerde blushes kan roodheid veroorzaken in de huid om zich te onderscheiden. Het is ook belangrijk voor rosacea patiënten om een ​​blush te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid en breng het met een antibacteriële borstel.

Eye Producten

Omdat de ogen gevoelig, met name bij mensen die lijden aan oculaire rosacea, die specifiek beïnvloedt de ogen, is het belangrijk om zeer zacht oog producten. Alle oog make-up, moeten uitdrukkelijk worden geformuleerd voor gevoelige ogen en oogarts getest. Allergeenvrije en geur-vrije producten zijn ideaal. Eye liners, schaduwen en mascara's moeten allemaal niet-waterdicht en gemakkelijk te verwijderen. Het is ook best te houden aan minerale basis, neutrale kleuren, omdat ze minder pigment. Pigment kan niet alleen als irriterend en veroorzaken rosacea flare-ups, maar felle kleuren kan ook roodheid verbeteren in de huid.

Lippenstift en Lipgloss

Het is het beste voor degenen die lijden aan rosacea te kiezen voor neutrale lip kleuren, dicht bij de natuurlijke kleur van de lippen. Lipsticks in rood of roze tinten zal verbeteren en overdrijven eventuele roodheid of irritatie van de huid.