Arthritis & Ziekte van de Schildklier

Er is een direct verband tussen problemen met de schildklier en artritis, volgens Dr David Brownstein, de auteur van "Het overwinnen van artritis" en "Het wonder van natuurlijke hormonen." Dr Brownstein zegt deze link is gekend voor 50 jaar.

Hypothyroid Artritis

Hypothyroid artritis is het gevolg van grote hoeveelheden van bepaalde eiwitten wordt neergelegd in bindweefsels, volgens de Cleveland Clinic. Dit resulteert in pijn, maar meestal ontsteking niet aanwezig. Echter, verzamelvloeistof en gezamenlijke verdikking komen voor in ongeveer een derde van die lijden aan deze vorm van artritis. Een X-ray van een getroffen knie zou dunner worden van het bot in de buurt van het gewricht te laten zien.

Effecten

Wanneer een individu reumatoïde artritis (RA), is er een verhoogde kans schildklierziekte. De aandoening die meestal opduikt is hypothyreoïdie of een traag werkende schildklier.

RA en hyperthyreoïdie

Als u last heeft van hyperthyreoïdie, samen met RA, kan je vermoeid en ervaring spier-en gewrichtspijn en pijn en gewichtstoename te voelen. Het is alsof je geraakt met de double whammy. De coëxistentie van deze twee voorwaarden kan het risico van hart-en vaatziekten.

Uitkomst

Dr. Todd Nippoldt van de Mayo Clinic wijst erop dat hypothyreoïdie kan leiden tot gewrichts-en spierproblemen. Je knie, hand en voet gewrichten kunnen opzwellen en je kan getroffen met carpaal tunnel syndroom worden. De heupen en schouders kunnen zeer mals en stijf geworden.

Uw Dieet

Als je vecht beide van deze voorwaarden, is het noodzakelijk dat u handhaven van een gezond dieet, met inbegrip van het elimineren van kunstmatige zoetstoffen, met name aspartaam, Brownstein legt. Hij adviseert ook het elimineren van de bloem, geraffineerde suiker en transvetzuren.