Aromaterapi Massage With Music Minskar stress

För att lindra stress, många människor är beroende av olika former av fysisk och emotionell terapi. En av de vanligaste avstressande tekniker är massage, som använder fysisk manipulation av kroppen för att lindra spänningar och minska ångest. För att öka nyttan av massage, överväga att lägga aromaterapi och musikterapi till massagen. Denna kombination av terapier är extremt effektiva för att minska stress och ångest.

Massage

Massage har allmänt utropas som en effektiv metod för avspänning. I händerna på en professionell massageterapeut, kommer din kropp att befrias från alla sina spänningar, stress och ångest. MassageTherapy.com hävdar att en professionell massage kan minska ångest, förbättra koncentration och cirkulationen, öka energinivåer, minska trötthet och öka kvaliteten på sömnen. Dessutom, eftersom många sjukdomar och sjukdomar är relaterade till stress, massage terapi kan även hålla dig frisk.

Aroma

Aroma involverar användningen av aromatiska oljor från olika växter. Efter blandning av dessa eteriska oljor med andra oljor eller lotioner, kan de appliceras på kroppen eller sprayas i luften. De aromatiska oljor har två huvudsakliga syften. Först sina dofter stimulera nerver i näsan, som sedan sänder impulser till hjärnan. Beroende på den specifika doften, kommer hjärnan sedan lugna eller stimulera kroppen. Det andra syftet med aromaterapi är mer fysisk. Oljorna interagera med olika hormoner och enzymer i kroppen, som orsakar positiva förändringar i blodtryck och puls.

Att behandla stress med aromaterapi, välj en eller en kombination av följande dofter: basilika, bergamott, kanel, kryddnejlika, eukalyptus, vitlök, ingefära, geranium, lavendel, citron, muskot, pepparmynta, tall, ros och timjan.

Musik

Musikterapi är en annan avstressande teknik. Det handlar om att lyssna på mjuk, lugnande musik. Enligt HolisticOnline.com, det är musikens rytm som har en lugnande effekt på vår kropp. När vi lyssnar på musik, blir andningen långsammare och djupare. Kroppen börjar också att producera mer serotonin, som har lugnande effekt på kroppen. När vi fortsätter att lyssna på musik, saktar vår puls, och våra kroppstemperaturen ökar; båda dessa symtom tyder uppkomsten av avkoppling.

Expert Insight

När aromaterapi, massage och musikterapi kombineras, kan resultatet bli en fullständigt avkopplande och avstressande upplevelse. MassageMag.com presenterade en studie som testade effekterna av aromamassage med musik på spänningsnivåer upp till akuten sjuksköterskor. I studien fick akutsjuksköterskor 15 minuters aromamassage med musik under två 12-veckors perioder (en på sommaren och en på vintern). Massagen fokuserade på axlar, nacke, mitten av ryggen, hårbotten, tempel och panna.

Aromaterapi oljor sprutades i luften ovanför deltagarens huvud innan massagen och deltagaren lyssnade på New Age musik via hörlurar under massagen. Innan studien, 54 procent av sjuksköterskor i sommar och 65 procent av sjuksköterskorna på vintern rapporterade måttlig till extrem stress och ångest. Efter de två massagetider, endast 8 procent av deltagarna rapporterade måttlig stress, utan deltagarna rapporterar extrem stress.